Prijava
   

Sipati drogu u piće

Scenario koji svim roditeljima prođe kroz glavu pri objavi njihovog deteta da ide na žurku koja se obavlja pod okriljem masta kojeg onim smatraju sumnjivim. Niko nije upoznao čoveka kome je piće zaista "začinjeno", ali zato "koleginica Rada poznaje ženu koja ima prijateljicu čijem sinu su sipali drogu u piće, pa je sada u Drajzerovoj". Celoj ovoj priči nedostaje jedna poveća doza racionalnosti. Prvo, droga je skupa - niko nije lud da meće gram kojekakvih amfetamina u koka-kolu, pa da ti naplati to 150 dinara. Drugo, ništa ne garantuje da će sipana supstanca imati efekta - apsorbcija preko želuca je uglavnom najslabija, a tamo gde je jaka, svakako neće izazvati zavisnost. Treće, nedostatak poente - zašto bi diler išao suptilnom metodom, kad može da ti priđe i pita "oš eksere?".

- Izlazim...
- Gde ćeš?
- Do grada, na neku žurku.
- Pazi se, uvek traži da otvore piće pred tobom! Mada, čula sam da mogu i špricevima da ubrizgaju u limenke... Bolje nemoj ništa da piješ, olako će ti sipati drogu u piće!
- Eeee, mama, mama, nisam ti ja te sreće...

Komentari

Zapravo jednoj mojoj drugarici je jedan lik sipao nesto u pice ali je stvarno previse retko da bi se neko oko toga brinuo.
Reakcija bivseg narkomana na tvrdnju da stalno sipaju nekom drogu u pice: kako meni niko nije sipao nego sam ja uvek morao svoje da kupim. +