Prijava
 1.    

  Sistem ključ u ruke

  Najefikasniji i najbrži način da se svom potomku prenese stečeno znanje.

  " Diži se bre lenštino sa tog kompjutera. Od danas primenjujem drugi sistem. Uzimaj ovaj ključ u ruke i popravljaj česmu, dosta sam se ja mučio. "

 2.    

  Sistem ključ u ruke

  Osnov svake argumentovane rasprave u saobraćaju. Naime, radi boljeg razumijevanja potrebno je na samom početku diskusije otvoriti gepek, i uzeti krstasti ključ 19.

 3.    

  Sistem: Ključ u ruke

  Mjesto radnje: Učionica tehničkog obrazovanja. 3x4, prozor iza leđa, dva reda klupa, naprijed tabla i ulazna vrata.

  Vrijeme radnje: devedesete, prva smjena, treći čas.

  Glavni lik: Pokojna Milka.

  Sporedni likovi: Odjeljenje VI5

  Milka je bila visoka, krupna žena. Nekako stamena, postojana. Na licu joj je uvijek titrao neki poluosmijeh, od kog bi ti se ledila krv u žilama. Kosa čekinjasta, gusta, zift crna, uvijek počešljana unazad. Bojali smo je se. Imala je običaj da hoda između redova, od katedre do prozora i nazad, laganim korakom, u ruci držeći ključ kabineta. U učionici se nije čulo ništa sem njenih potpetica. Prolazeći posmatrala je kako radimo i na svaku našu grešku udarala nas je tim ključem u tjeme. A griješili smo...

  Ja sitna, žgoljava, sjedim u prvoj klupi. Milka ide od zadnje klupe ka prvoj i redom nas kažnjava zbog tehničkog pisma, zavrnutih ćoškova na sveskama, lošeg držanja... pa šta koga zapadne. Dolazi do mene, a ja žmirkam, očekujući. A ona- preskoči me!
  Svi smo pustili suze da teku niz naše male, mekane obraze. Oni od bola, ja od sreće i stida, jer sam jedina pošteđena.

 4.    

  Sistem "ključ u ruke"

  Modus operandi svakoga vrednog i radišnoga automehaničara.