Prijava
   

Sklapanje očiju

Simboličan otklon od svega. Zidanje barijere od svijeta koji te je upropastio. Potez kojim daješ do znanja svom umu da si se predao. Sklopićeš oči i čekati da se desi ono što mora. Sam. Pomiren. Tih... Sklopljenih očiju.

Zašto mrtvacu zatvaraju oči? Jer mu je sve jedno. Tamo gdje on putuje, ništa se ne dobija na lijepe oči. Mada, manje je jeziv sa kapcima preko jabučica. Nama. Njemu je sve jedno, rekoh.

Onaj ko te goni ne haje za tvoje muke. Bilo da je u pitanju živ čovjek, bilo da je u pitanju onaj u tvojoj glavi. Borićeš se dakako. Svi se borimo. Neko do kraja života. I onda izgubiš. Od koga? Loše misliš. Smrt je pobjeda. Nema muka jel de?

Sklapanje očiju je pobjeda. Simbolična smrt. Samo, sklopljenih očiju možeš umrijeti milion puta. I svaki put pobijediti. Onog trenutka kad dokažeš sebi da više ništa nije važno, da mogu da ti urade šta požele, pobijedićeš. Sebe. Njih. Postaće nebitan onaj kome duguješ. Neka dođe, nek ti polomi prste. Može. Nećeš mariti za zvjeri koje ti pohode snove. Neka dođu, nek te prestrave. Na kraju krajeva, umro si. Šta mogu da urade mrtvom čovjeku?

Umro si. Sklopio oči. Sad ide finta. Naučena iz video igrica. Prosta. Otvori oči. Progledaj. Rodio si se. Po milioniti put rođen opet vidiš svjetlost. Čuješ zvuk. Osjećaš miris. Umro si a nisi satrunuo, rodio si se a ne nisi usrao pelene.
Vidiš, magija.

A sad sklopi oči, predaj im se. Pa se opet rodi i raduj se, jer život je radost. Dar. Samo je nekada teško, zato uči finte da ga zajebeš. Kao Džordž Best mutave bekove.
Best je jebao život.

Komentari

Ovo predobro! Zvekan *

E da či si dupli?! loloo

Sjajan rad, isto pitanje.

+

Bez dovoljno snažnog komentara...

кења ми се од ових срања, ал пао је плус

Jako dobro. I da je lošije, zbog Besta bi dobio plus od mene.

Симболичан отклон од свега. Зидање баријере од свијета који те је упропастио. Потез којим дајеш до знања свом уму да си се предао.

Tu sam već Patrikovao.

Hvala drugarima :)

neosporno iskustvo. kratke recenice, melanholija, katarza.
dosta dobro. :prati dalji razvoj:
+++

одлично + *
подсећа ме на једну песму коју сам написала за конкурс, а нисам је послала. иста поента.

Hvala svima. Milu posebno na opsežnoj analizi :)

ako nastavis ovako da pises, budi spreman da primas niske udarce.
al kapiram da te boli uvo za to. i treba :)

Lako ćemo ako jesmo ljudi. :)

pa bravo, čo-ve-če!! + od mene.
doduše mene nerviraju kratke rečenice od kojih bi se mogla napraviti neka normalna kad se skupe, ali ovde ne mogu da ti zamerim. :)

Kratke recenice su do jaja,malo reci pa onda svako moze da shvati onako kako hoce. +

Прво сам помискло да је у питању Џими, а онда кад сам видео да је писано ијекавицом помислио сам да је Кизо. И мени личи да је ово нечији дупли.
Свеједно, одлично, зато + и *.

Не да је добро, него откида. После мрака сунце јаче сија ;)
И надам се да ће ти одабрати још коју дефиницију, има ту материјала +++

Одлично, мало је рећи

preljepa stvar+ (članstvo vapi za ovakvim tekstovima, retko se pišu ali zato znaju da budu opasno dobri). nečiji je dupli sigurno, meni vuče na Mitketa, ali to je samo hipoteza, možda i neki kratež specijalac koga je sramota da na originalnom daje mehke emotivne stvarčice.

oh...
minuscina teska

Патриковао и плусирао, одлично..

Zaključeno mnogo moćnom rečenicom, jaka definicija!

Vidi, vidi...kako se obradujem autoru koga zavolim "na prvu defku"!!
Imaš li ti još neku odabranu?
Ovde si već 9 meseci. Ako ti je ova prva, onda si se upravo porodio...

gomila pateticnih govana. autor bosanac a oni su glavni proizvodjaci pateticnih i bljutavih sranja tipa ovo govno koje je rodjeni brat onih postera na ijekavici sa dva meceta koja se drze za ruke dok sunce zalazi a ispod stoji komentar ljubav je kad se drzite za ruke ili sta vec. stoga minuscina sine

+ za Bosance :) sve tako patetične.