Prijava
   

Skola

Gubljenje vremena.

Nemojte da me shvatite pogresno, podrzavam obrazovanje i informisanost, ali tuzna istina je, da, ako ti tatica i mamica nisu zestoko namazani, mozes da se oderes uceci, steknes koliko god diploma, magistrata i doktorata mozes i hoces, ali opet sipak, retardirani sin nekog mafijasa/dilera ce ponovo da uspe vise od tebe, dobije mnogo bolju poziciju i vecu platu svojom kupljenom diplomom. Sta da kazem osim : SRBIJA! SRBIJA! SRBIJA!

Komentari

A nije to samo Srbija,Srbija,Srbija,pre bih rekao da je to sa zapada došlo,jer tamo samo bogati studiraju i školuju se u prestižnim školama,a sirotinja je svuda ista.
Kod nas je školski sistem bio dobar dok ga nisu urušili oni koje je ista ta država badava iškolovala.

Jeste, ali sa zapada je dosla samo moda da se kupuju diplome, evo ovde u Svedskoj, niko nece da gleda ko su ti roditelji, samo gledaju koliko znas i koliko su sposoban. A da, lupajte minuse slobodno, znate da je istina.

slazem se da je tacno to sto kazes u velikoj meri, ali sam minus dao samo zbog forme definicije, ovo si mogao da kazes na mnogo bolji nacin :-)

Srbijo, najlepsa bajko,
Srbijo, oce i majko...

@ javio
Bah, Srbija mi je ipak otazbina, ali neke stvari stvarno moraju da se menjaju. Znam da sam ovo predstavio na ruzan i sirov nacin, ali sta ces, istina je surova.

Na neki način mi je krovo što sam dala plus na ovu defku, ne zbog same defke, nego zbog tužne istine koju, izgleda, moramo da prihvatimo.

Paracinac

ali je i najlepsa bajka...:) ja se u potpunosti slazem s tobom...bez veze je da navodim ali ja sam zavrsio fakultet, zena cak i magistrirala...ja radim posao za koji treba osnovna skola...uopste ne znam kako sutra da motivisem klince da uce...

Nikako, kakvu motivaciju mozemo da imamo kad nas u skoli cede k'o limunove, vec u srednjoj postajemo istroseni i ne mogzemo da ucimo kako treba, nastavnici izigravaju velicine i uzimaju mita, i samo nas bombarduju mafijama, dilovima , gengsterima, grandom, ziljavkama i ostalim sranjima? Nema sta da se prica, samo je jedno suigurno, mora nesto da se ucini povodom toga, i gotova stvar.