Prijava
   

Slana zanimacija

Produkt grickanja preduge zimske noći od strane nervoznog grozničavog cvokotavog jutra koje nikako da svane, da dođe na red, da rastera crno dupište noći koje je zaselo pa ne zna da ode. Posle, čim sunce ojača, obriše belo smeće - skramu dokonosti metlom dokone babe u 7 ujutru, isprazni pepeljaru punu belog perja čupkanog u neizvesnosti, uništi dokaz slabosti jutra pa bude bistar dan - posle plača bistrije je nebo - o ja sam dan, dobar dan, nabildovan suncem, povetarcem sijam, a splasnuću do posle ručka opet.

Svud po sobi iskaču semenke bele, semenke crne, ljuske neke, kikiriki, orasi, stonoge, lešnici, pikavci, kučine sve neke, zima kad dođe samo šupljina u drvetu se traži ko čip i dejl i ona dva miša eh kad bi se u kutiji šibica moglo spavati do proleća: pomeraš zavesu o konačno hvala kurcu i petru dobrnjcu slana mi se uvatila po smrznutom polju skvrčene duše od ovoga silnog čekanja.

Za takmičenje

Komentari

Плус али никако не могу замислити да Страја напише овако нешто

Takođe, zato neocenjeto.

ne vredi krenuo sam sa naslovom i to je ok, kao igra reči dvozbnačnost ovo ono i onda sam odluto, šta se tu može...

Leprsavo.
Ne-straja, nikako, strajnuo si s puta
Plus

pa kad ovaj nume da skrati

Jebiga ne vredi nisam ja za ovo takmičenje... partizanko ako je sportski i ako nije kasno možeš i da me izbaciš s takmičenja, misim ako je omašena tema, definicija može ovako da ostane van takmičenja...

Nema izbacivanja. Ostajes gde si. Def dobra ko i inače al nije ovo jbg.
Igracemo se neke druge igre.

Nagradno pitanje: ko zna legendu o nastanku izreke "Hvala kurcu i Petru Dobrnjcu"? Sa barem dve varijacije legende.
Inače, plus na niktiva, možda nije strajizam ali ima istu oznaku geografskog porekla.

Haha a teosam i legendu da provučem kroz definiciju al reko nema mesta, pa kako beše:
ona kaže 9 ja 10 ona 9 ja 10 i onda iz inata i jedanaesti put

Ona kaže jel možeš 10, a on lupa recke pa kad dođe do devet on obriše pa kaže aj sad od početka :)

e pa to to, sad dal je opet ispočetka il je samo još jedanput... al kako god srbin je ispao najpametniji i sve ih je izjebao :)

E sad, u nastavku, po jednoj verziji, caričini ljudi su pisali u Srbiju da ga vode kući jer će carica da krepa a po drugoj verziji jebon zavapio da ga čupaju jrr će on da krepa. Kako god, dobili smo carsku pomoć i džebanu (ili šta već) zahvaljujući Petrubi njegovom spolovilu pa je i izreka tako nastala.

To je to. A po jednoj verziji on bio na građevini tamo pa teo caricu da dovede u Srbiju i da otera ženu al kad čula ova naša rospija trk u rusiju pa petra za uvo, a kurvu išamarala i tad rusi sklopil mir s trucima i mi najebasmo