Prijava
 1.    

  Smederevka

  Žena izuzetnih oblika, velikog srca i tople duše.

  Inventar domaćinstva bez koga bi svaka kafa bila sikteruša, svaki pasulj presoljen, gibanica nemasna, a gostoprimstvo strana reč verovatno švapskog porekla koju oni gastaNbajteri donesoše u selo.

  Iako je pregazila već šestu banku dobro se drži, dugogodišnji staž je napunio potrebnim iskustvom, i već decenijama oko nje se tiskaju deca baš kao oko vrelog šporeta u zimskim danima. Ma ne bi je menjao za najnoviji model pa da jebe miša.

  - Oženio se Savo. Doveo neku kurveštiju iz Donje Sabante, kažu da je manje žita dala ona plodna '74. nego što je ljudi preko nje prešlo. Stvarno ne znam šta je s' taj narod, ja moju Smederevku čuvam k'o malo vode na dlanu, jeste pogolema, al' dobre duše. A tek kad pogaču umesi...

 2.    

  Smederevka

  Najčešće upotrebljavano vino, za špricer.

 3.    

  Smederevka

  vino sa rokom trajanja x)

 4.    

  Smederevka

  Najjeftinije i najodvratnije sredstvo za napijanje, simpatičnog nadimka "brlja".
  U cenu od 120 dinara ulazi litar ipo mešavine sirćeta i alkohola, bol u glavi i proliv.
  Kada se meša sa Knjaz Milošem, isti se prevrće u grobu, i jedini način da se ne zapitaš "zašto?" jeste da je pomešaš sa Guaranom.

 5.    

  Smederevka

  "Smederevka"je vino predvidjeno da se mesa sa sodom i kiselom vodom,jer u nerazblazenom obliku,deluje pogubno na neutreniran zeludac.Dok se neki proizvodjaci trude da podignu kvalitet svog vina,"Smederevka" vec decenijama zadrzava isti "kvalitet".Posto spada u najjejftinija vina,trosi se u ogromnim kolicinama i u pet od deset slucajeva bljuvanja po raznim slavljima,zasluzno je bas ono.Strucnjaci tvrde da mogu da ga naprave da bude kiselije,ali su se tu pobunila hemijska industrija,zato sto bi potrosnja sumporne i hlorovodonicne kiseline,opala za 80 %.SVIMA KOJI SU GA PROBALI,POZNAT JE SPECIFICAN OSECAJ MUCNINE U JUTARNJIM CASOVIMA I ZADAH KOJI SE ZIRI U PROSTORIJI,KOJI JE IZMEDJU PROSUTOG SIRCETA I CRKOTINE!Mucnina uzrokovana ovim proizvodom je poznata i po tome sto zna da potraje i dva dana uz obaveznu dijareju.
  Bez obzira na sve negativne stvari"Smederevka" je ,uz "Banatski rizling",daleko najpopularnije vino u nasoj zemlji.

  Nema veze sto ubija...problem se stvara kada ga nema u dovoljnim kolicinama!

 6.    

  Smederevka

  Jeftino stono vino.Cena mu je oko 100-120din 1l.Jako popularno,od njega se najčešće pravi špricer.Često se nalazi na svadbama i sličnim proslavama gde su potrebne velike količine pića.Za ukus ovoga je zaslužna akumulatorska kiselina,mada se ova flašira kao rastvor.Da bi se dodatno smanjila štetnost meša se sa mineralnom/kiselom vodom.Ne preporučuje se da se pije nerazblaženo,mada to na boci ne piše.