Prijava
   

Srbin iz dijaspore

Vrhunski primjerak homosapiensa nastanjen po zemljama zapadne Evrope, često nazivan gastarbajterom a karakteriše ga sljedeće :

- radi na najmanje 2 radna mjesta

- troši najmanje 5 inostranih valuta

- vozi automobil najnovije proizvodnje jer uprkos činjenici da mu je mlada sa sela auto mora biti iz Njemačke

- okuplja se sa ostalim istomišljenicima na mnogobrojnim narodnim zborovima, vašarima i ostalim skupovima kolektivnog karaktera

- dovoljan je patriota da živi u inostranstvu i razmeće se parolom "KOCOVO JE SRBIJA" jer ga u 4 razreda jedva završene osnovne škole nisu naučili ćirilicu kako treba

- sluša fusion turske, albanske, azerbejdžanske i bugarske muzike u izvedbi Seke Aleksić i ostalih "kraljica domaće muzike" u zabludi da je patriota i da "voli svoje"

- živi za 2 mjeseca godišnje kad posjeti rodnu grudu i ku*či se parama i svim ostalim da bi narednih 10 mjeseci u godini proveo jedući solo-pasulj i štedeći pare "da se pokaže" i iduće godine.

Posjetite zborišta, vašarišta i ostalu ciganiju, primjera je mnogo :)

Komentari

Тачно је све то, али -. Прежвакана тема.

Пун је курац оваквих дефиниција и што је најгоре, добар део њих није ни тачан. На страну генерализовање, ја знам гомилу људи који раде дан-ноћ у иностранству и све што зараде шаљу својима овде. Проблем који влада у Србији је што сви хоће лаку кинту, а неће да раде. Такође, мисле да тамо паре расту на дрвећу, а имаш да се убијаш за те паре к'о коњ. Једино ако муљаш нешто, онда можеш лако. Минус.

Napis'o sam da se gastarbajteri pate, ali pate i od hroničnog kurčevitisa jer su tamo u svojoj zemlji niko i ništa a ovdje žele bar na 2 mjeseca biti neko i nešto - pročitaj ponovo, udahni duboko i izbroj do 10, to pomaže :)

Људи су овде искомплексирани и љубоморни и није ни чудо што само то и примећују код других, а не види у каквом су они курцу и не труде се да то промене. Наравно, тај исти комплекс ниже вредности влада и код оних што ти кажеш да се курче. Али нису сви такви, шта више, ја не знам ниједног, осим из прича и оваквих дефиниција.

+ za solo pasulj :) njami!!!

@Самхаин
Ниси у праву. Ми остали јесмо, нема шта да се расправља, сви гастарбајтери су такви ако не сви онда 99,9%.
Ових 0,1% ти не даје за право да тврдиш тако нешто. +

Zemlja Srbija ima veci devizni priliv od dijaspore nego od sopstvenog izvoza. Drugim recima, ova zemlja zivi uglavnom od novca iz dijaspore.

Ne znam da li se definicija odnosi iskljucivo na gastose iz Z.Evrope, ali je dosta netacna ako se primeni na emigraciju iz S.Amerike.

Tacno je da te eljacine unose deo novca i trose ga u nasoj zemlji,ali je tacno i sve gore navedeno!Da su u pitanju cigani koji rade kao skotovi deset meseci i stede da bi mogli da se kurce po rodnom seluje opsta stvar...oni u sustini sve sto rade u tim zemljama ,rade i trpe samo zbog ta dva meseca u kojima ce biti glavne baje u nekoj vukojebini.To je jedini motiv za sticanje love i besomucno trosenje.

Samo iz BG je otislo preko 200,000 mladih.

Nesto ne verujem da su oni te seljacine koje stede da se kurce po rodnom selu...

Ti mladi koji su otisli se nece vracati.....zato sto ih zabole da se vracaju!