Prijava
 1.    

  Srecko Sojic

  Lik koji se prvi put pojavljuje u seriji Tesna Koza pa onda u seriji Bela Ladja.On je osoba koja ne zna padeze i govori:Viski s hledom,veruje vracarama,duzan je mafiji pare u Tesnoj Kozi Djoletu kako ga Sojic zove a u Beloj Ladji Ozrenu Soldatovicu.Lik je komedija.

 2.    

  Srećko Šojić

  Glavni i najzanimljiviji lik iz filma koji je jedan od domaćih najpopularnijih i najboljih filmskih serijala u istoriji srpske kinematografije "Tesna koža" i trenutno veoma popularne televizijske serije "Bela lađa" čiji lik tumači glumac Milan Gutović. Šojić ustvari predstavlja prosečnog korumpiranog i svima dužnog biznismena (direktora, predsednika, ili neko mudo...) koji gleda da što više krade (prisvoji) državnog (ili tuđeg) novca, a da pritom što manje bude oštećen. Uvek isteruje pravdu, obećava i radi sve i svašta kako bi došao do željenog položaja (obično gde može što više da se za'vati), a kada dostigne željeni položaj, onda pokušava da što duže maže narod da bi imao što više vremena da poveća lični budžet iliti da smanji tuđi za svoju dobrobit.

  Vlada Republike Srbije je puna primera...

 3.    

  Srećko Šojić

  Najpoznatiji lingvista na našim prostorima, čije rečenice, fraze i morfološke korekcije često bivaju citirane na društvenim mrežama kao što je fejsbuk, ali, neretko i u realnom životu, u svakodnevnim situacijama, čisto da se vidi ko pomno prati kulturna dešavanja u Srbiji.

 4.    

  Srećko Šojić

  Originalan primer članova sistema