Prijava
   

Srpska sahrana

Nemio događaj koji se dešava kada neko vama blizak umre i kome svako prisustvuje pre ili kasnije. Odvija se po sledećem rasporedu (za primer ćemo reći da je umro deda...):

1. čin
Kuća pokojnika, on u otvorenom sanduku, najbliža rodbina i prijatelji u sobi oko odra, prve komšije muškog pola već dobrano pod gasom od ispijanja rakije "za pokojnikovu dušu i našu gušu".

Baba: Kukuuuuuuu meniiiiiiiiii Živkooooooooooooooo. Kako ću ja sad samaaaaaaaa...

Matore komšinice: Šmrc, jooooj jadna Milka... Ostavi je kad joj najteže.

Baba: Leleeee neutešna sam... Komša Mile ostav' tu rakiju na sto pa nek uzme ko 'oće, da se ne maltretiraš. Joco (unuk od 6 godina), dete, da poljubiš dedu u čelo jel' jasno? Takav je red.

Joca: (na smrt uplašen) Aaaaaaa ne-e-e-ee-ću-u-uu...

Baba: 'Ajde bre nemoj te bijem pred ovoliki ljudi. (seti se) KUKUUUUUUU MENIIIIII!!!

2. čin

Groblje. Pop kasni 20 minuta. Dolazi u BMW-u (kog je parkirao 500 m niže da ne vide ožalošćeni) i u trku navlači mantiju i epitrahil dok mu na nogama kao kontrast sevaju "džordanke". Popin pomoćnik pali kandilo i kreće služba za upokoj blaženopočivšeg.

Pop: (sebi u bradu) Blažovoupokojenijerababožjeg Živorada najastumnjnebjenjae VJEČNAJAPAMJAAAAAAAT VJEČNAJAPAMJAAAAAAAAAAAAAT...

Svi se krste kada im padne na pamet, a mlađane "bogobojažljive" snajke rukama nateruju dim iz kandila na sebe, iako to nema svrhu ni običajno ni religijski, al' su čule od drugarica da to valja zbog nečega. Sin pokojnika drži govor kako je bio mnogo dobar čovek, vredan, pošten, a u sebi misli da li mu je već prepisao onaj plac uz obalu Dunava. Baba ćuti kao zalivena i razmišlja gde je dedina devizna štedna knjižica.

Pop: (završio posao i klima glavom ožalošćenima) Zbogom... zbogom... (neki pritrčavaju da mu ljube ruku, uglavnom bivši članovi SKJ i SKOJ)

Grobar: Neka ostane onaj koji je glavni na ovu sa'ranu da sredimo papiri!

Svi idu na parastos.

3. čin:

U kafani ili kod pokojnika kući. Krka se i pije do iznemoglosti. Baba svaka 2 minuta nudi "goste" i traži da pomenu pokojnika po dobru na šta svi odgovaraju "bogdamudušuprosti" između dva zalogaja čorbe ili sarme. Posle sat vremena ovaj trend prestaje, pokojnika više niko i ne pominje. Baba krišom pretura po ormaru tražeći dedinu štednu knjižicu.

Komentari

Sve je istina!Prisustvovao sam na ovakvim sahranamabarem jedno 30 puta!Svaki put sam crkao od smeha,a anjbolji je trenutak kad se stoka zpije i pocne da peva.Baba...i dalje ne da da se udje u dedinu sobu,da neko od familije ne bi nesto vredno odneo!!!

Haha, super! Tačno 100%, nisi samo pomenuo one babe što su pokojniku ne znaju ni one kakav rod, ali zato kukaju i plaču na sav glas ko blesave! Samo da skrenu pažnju na sebe.

Kad mi je umro deda, jedna bakuta, 2 puta sam je videla u životu, toliko je plakala naglas sve vreme, da sam htela da je zabodem! Čisto foliranje...

+

Свака част. Ако ово не буде дефиниција дана, то значи да нема правде.

Tuzno ali istinito. Trebalo bi da zastitis ovaj text, i od svega toga na kraju napravis brend. Najgore kad na kraju jedes sve po redu, kao da si na slavi..

+ за попа баскеташа! Свака част!

Пријатељу, удри по маркетингу, немо' да ово злато пропада!

haha, al me zasmeja, bože me oprosti:)

Jao, Boze, ala sam se nasmejala! :)

Živa istina! + i omiljeno

Dobro ga iskopa, Mašane. +

Imam štek u omiljenim, ako te interesuje pogledaj :)

Savršena!
Vreme je učinilo svoje i na sa'rane je dospeo dramsko scenski obrt. Eksplozija tečnog tečnog azota ume da unese živost u taj tužni događaj.