Prijava
   

Srpska vojna doktrina za 21. vek

U ne tako dalekoj budućnosti Srbi postaju svesni da pojam teritoraija nije isključivo zemaljksog karaktera, već da se može odnositi i na novootkrivene svetove kao što je Mesec, Mars, bliže zvezde Mlečnog puta, kiber-spejs, virtual-spejs i slično. Kako dosadšnja doktrina nije obuhvatala ove interesantne i ko-zna-čime bogate prostore, najumnije glave srpske okupiše se da odluče kako će izgledati nova vojna doktrina koja, dabome, podrazumeva osvajanje ovih potpuno novih teritorija, a u skaldu sa legitimnim i vekovnim pravom na iste.

Sastanak otvara alfa mužjak.

Alfa: Kojekude braćo i sestre, okupismo se da vidimo šta da činimo sa ovim novim nenaseljenim, pustim, bogatim i od pamtiveka srpskim teritorijama koje pronađoše ovi stranci ... PU!! Elem, fala im što nas podsetiše da postoje, inače bi ih mi zaboravili i nikad ne bi ni znali da ih je Bog nama dodelio.

Žamor i aplauz.

Alfa: Dobro, dobro, fala vi. Deder sad da čujem kako stojimo sa teriotorijom zvanom Space. Grhmm... ajde Veljiću ti si inženjer od glasa i zadužen za ovu teritoriju pa nam kaži koju šta tu novoga ima.

Veljić: Pa ete, ovi u Petoletku prepravili onaj naš super galeb u SGŠ-JJKI i sad možemo da idemo u Space i da postavljamo karaule od Meseca do Marsa, a za dalje mora da sačekamo SGŠ-DKI.

Alfa: Hgrmhh ... Veljiću, aj’ ne jedi govna, šta ti je bre to SGŠ-JJKI?

Veljić: Pa toj vi je gosn’ Alfa Super Galeb Šatl Jedan Jedini Koji Imamo, a SGŠ-DKI će da bidne Drugi Koji Imamo, tako da za godinu-dve planiramo da postavimo karaule i otud Jupiter.

Alfa: Dobro je Veljiću, dobro je, tako valja. Eh kad organizujemo sabor, ko’ onaj u Guču, al’ na Mars ... (zamagljen pogled) ... do Jupeter će razleva... Nego ... kojekude ... Sivonjiću kako stojimo sa onaj ... Dip Space ... čujem ima neka nova zvezda Proksima i nije tako daleko svega 4-5 godina, kako tu stojimo?

Sivonjić: Paaaaaa ... (skreće pogled), pa ja i da otidnem do tamo i vrnem se ima da mi prođu dva mandata, jedino da me izaberete unapred dva-tri put, e ondak bi mogo da zapišam i tuj teritoriju.

Alfa: More da otidneš, jašta, i da zapišaš sve u’sput ... ima da pevamo “tamo daleko, daleko od Sunca ...” Krr, krr ... za kraj ostavi’ ono najzanimljivije - Kiber Space, čujem to je neka nova teritorija na Zemlji i da ima dosta naših u tom prostoru. Derikožiću tebi dado taj zadatak da proučiš taj... Kiber .... Space.

Derikožić: Gospodine predsedniče. Da, postoji taj prostor, i tačno je ima naših pr’s i pleva, ali sve izdajnici i petokolonaši. Nijedan se ne predstavlja svojim imenom. Svi uzeli neka strana imena, žensko uzelo muško ime a muško žensko, ima neki i sa 100 imena, bog da te sačuva, BAGRA ... a ima i ...

Alfa: Stani more Derikožiću, ubaci im nekog iz BIA, organizuj malo tu dijasporu, neka su bagra - naši su, preobrati ih malo pa da se kidamo sa svima bre za taj Kiber Space, kažu bre mnogo veliki i stalno raste. Još kažu da je nekako neuhvatljiv i nebeski, a mi kao nebeski narod to moramo da imamo.... Aj’d sad sikter... IŠ MORE !

Komentari

Svaka cas' majstore!

Dao sam plus iako ne vidim neki poseban razlog za ovakvo sprdanje, mi smo retko kada bili osvajači.

A ne znam kada smo mi to bili osvajači,čini mi se,jedino u vreme cara Dušana.Ovo sve ostalo su bili odbrambeni i oslobodilački ratovi

ovo je na moj racun 100%, potrudio si se debelo

pa ja sam taj iz BIA u virtual spejsu, a ima nas jos

Tacno znam i kad si smislio ovo.

@Virtual tebe cu opisati da se "nadjes" ovde u komentaru.

nick-VS: Ma ja bih obrisao sve definicije koje unose nejedinstvo medju Srbima, a Kosovo prvo dobor da unovcimo pa posle da ga zdrzimo. Sve definicije koje propagiraju sex pre 18 takodje da se obrisu. Mi smo bre Srbi, nebeski narod, a ima nas i virtalnih da se osvoji i taj prstor i to da bude Srpsko. Toliko. Tacka. Odo ja. Ajd' uzdravlje.

ama ljudi vi ste u pravu. ali bilo je povremeno osvajackih izjava. setite se malo Karlobag-Ogulin-Virovitica, pa Srbija do Tokija, zezam se malo.

A virtual mi sa nickom dao ideju da je on nasa dijaspora u Virtual spejsu. Nista posebno. Ima da je brisnem dok kazeete keks.

Crni gruja, ali nije lose

dobra je brate, ali treba ovo procitati, nasmeja me posteno, mada malo izvakano

Hm... potrudio si se, lepo je to što se trudiš, biće od tebe jednog dana... nešto!
I to je to.

@medicus

sta je tebi brate? od mene ce biti ono sto ce biti, a ne nesto? boli te glava ili ti med. sestra ribe nije dala? doco postoje lekovi za takve stvari, ti to znas.

Tako treba, na dobrom si putu da postaneš nešto!

Iako nisam ni radikal,ni Miloševićevac,mislim da je pobuna Srba u Hrvatskoj bila opravdana,i da to nije bio osvajački rat,jer su to bile "privremene" granice posle II sv. rata,čak je Hrvatskoj pripala i Baranja koja nikad nije bila u njenom sastavu,a tu je živelo većinsko srpsko stanovništvo.Ali naravno,"sposobni" Sloba...