Prijava
   

Srpski rep

Pokret koji je nemoguce ugusiti, jer nikad nije ni disao. To sto klinci znaju par stvari od BS ( Beogradski Sindikat), ili trenerka stil od THC (stvar koja je stekla popularnost pojavom autora iste na Farmi), ili se pak loze na Djusa, ne znaci da su malo dublje usli u tematiku domaceg repa. Mislim, ima tu dobrih stvari i nadarenih repera, ali grubom podelom srpskog repa mozemo zakljuciti da su glavne teme:

-Kriminal: Ovom temom se obicno bave klinci koje puca nostalgija za vremenom kad je AirMax bio na svom vrhuncu. Ne razmisljaju o tome da tad ljudi nisu imali para za leba, jer svi misle da, ako kojim slucajem uspeju da se vrate u 90te, bi bili zajebaniji od Arkana.
-Patriotizam i kritika drustva: Uglavnom se prica o Kosovu kao zvezdom Srbije (sto autor ne negira), izdajnicima i stranim placenicima koji su na vlasti. Pominje se ponekad i napaceni narod.
-Gudra: Mozda i nazanimljivija grana ovog pravca. Obradjuje se tema duvanja klinaca u bloku do narkomana u apstinencionalnoj krizi na cosku. Pominje se naravno i dilovanje, ali se onda autor pesme vraca na temu kriminala.

Ovde je izvrsena podela hip-hopa ISKLUCIVO. Domaci R`n`B (Cvija, Elitni odredi i ostali) ne zasluzuju da se pomenu ovde.

Komentari

Nažalost, potpuno tačno... Nažalost, + :)

Samo Ajs Nigrutina i ekipu gotivim da slusam...i jos jednog lika iz kraja,ali samo zato sto je iz kraja,inace ne bi imao pojma ko je.

Лепо си то срочио..
Песме о криминалу и гудри на пример у овој песми http://www.youtube.com/watch?v=r1O5hHv2r_4 није чисто курчење.Ово је јако поучно и свако ко има мозга може да схвати иронију овде.
Београдски синдикат пре свега(лепо су у једној песми рекли:пазимо и младе који пуне наше сале) својим песмама покушава да научи децу да не требају да се баве криминалом и да се гудрирају.Имају ироничне песме које не могу прженице да схвате(Алал вера,Сведок,Пороци Бг-а,Дивљина),а имају и такође песме које свака будала може да схвати(Зајеби,Главом у зид).Такође шаљу поруку да треба имати воље и истрајати и причају о томе да какав год да ти је живот(у материјалном смислу)не мора бити јадан и да не мораш ући у кримина.(Ми смо та екипа,Ја у животу имам све).И још поручују Од срања се не бежи(сам наслов говори све)

Позз брт. БС и Тхц једино квалитетно.Марлон је одличан(али много се курчи у песмама),а Марчела сам поштова(свети бес,шарада,сузе,један) док нисам чуо да је на концерту у Хрватској палио српску заставу..

Ovo ti je za foruma, znaš foruma? Dobar čoek.

Марлон је одличан(али много се курчи у песмама)

Ja sam čuo da taj kurčeviti lik ima jedva 150cm i 45kg. Toliko o opasnoj momčini koja bi lupala šamar inspektoru.

Inače, od domaćeg hip hopa slušam jedino BS, kvalitetna ekipa.

BS su legende, naravno da govore ironicno o svakodnevnici. Ne bih puno da govorim o njima, vidim da sam naletela na experta. :) Slusala sam prti bee gee, pa mi je palo na pamet da sklepam ovu defku....

Ма какав експерт ја сам још млад да би био експерт :).Само правилно размишљам(живим у зајебаном крају имам зајебане ортаке,али опет родитељи су оставили много већи утицај и наравно Бс. ).А што се тиче моноа и прти бг-а не симпатишемих много(моноа онако због 2 песме).Дефка ти је одлична ;).

Moja licna preporuka je da se malo vise skoncentrises na monogamiju, ima on odlicnih stvari. A prti je vise zajebavanje, ono kao gudra vamo-tamo itd....al ja ih gotivim, od domaceg hopa sam prvo njih pocela da slusam.

Који к барбике ја к раве :Д једна од омиљених..И невер вок алон :)
Али и он је курчевит дечко.Лежао је у затвору зато што је пуцао на северу(маракане).
Ал волим кад и он и прти помињу Скелу(Падинску скелу) у својим песмама :)

Добар укус има најјачи део у тој песми је онај на почетку позз живот јер сам схватио суштину до бесмртан заувек џД(мрзи ме све да пишем :)

Ma nasi reperi vecinom kopiraju crnce...evo npr ovaj monogamija kopira bastu rajmsa...trulo...samo Ajzak i ekipa vrede

Cula sam, odlicno....dobar ukus....nadji na youtube Srbija Kolumbija, neki Fero, nebitan lik, ali simpaticna stvar...

Е тонре а коа копира бс и тхц :)??Ти црнци(новији) буквално певају у свакој песми ово:
О ја сам криминалац,гудрирам се сваког дана и јебем добре раве..
реф:Ја сам велики јебач дођи да те изјебем..
Еминем је добар ту нема шта(али је белац :Д)
Док поједини наши репери имају јако добру поруку и да су американци са оваквим песмама мислим да би зарадили десетине милиона.

Ne bi, iskulirali bi ih, isto ko sto ih u Srbiji vecina kulira....nazalost....

Еминем је добар ту нема шта

Eminem dobar? Je l' se ti drogiraš? :D Eminem je goli kurac, bio je dobar, vrh MC, ali ima mnogo mana i kao MC, a pogotovo kao muzičar generalno. Prodao se samo tako. Nije danas ništa bolji od Lil Waynea, Soulja Boya i ostalih wannabe kuronja.

Док поједини наши репери имају јако добру поруку и да су американци са оваквим песмама мислим да би зарадили десетине милиона.

Ne vjerujem da bi dobro prošli. Danas je hip hop u Americi, i svijetu generalno jako komercijalizovan. Mainstream je propao, Lil Wayne, Soulja Boy, 50 Cent, Gay Z vladaju. Pravi rep je umro negdje 2003. sa DMX-ovm Grand Champ i 50 Centovim Get rich or die tryin'. Underground je budućnost hip hopa, ali nikada neće doći u poziciju u kojoj je bio sredinom '90-ih kada je vladao Tupac. Taj čovjek je hip hop koji u to vrijeme nije bio toliko popularan doveo na popularnost koju je rok muzika imala '70-ih i '80-ih. Pored njega je bilo mnogo dobrih repera u to vrijeme, a sa njegovom i Biggijevom smrću je sve krenulo nizbrdo. Hip hop bi bio još bolji da je Tupac ostao živ, DMX je taman dolazio na scenu, mislim da bi onda rat između Istoka i Zapada kulminirao.

Ајде да га веримо,ne kopiraju novije crnce,jer su noviji crnci jad i beda u muzickom smislu,iako zaradjuju milione...ali vecina nasih repera kopiraju gangsta repere iz devedesetih...za BS si u pravu,oni ne kopiraju nikoga,a za THC ne znam,slabo znam njihove stvar...

Poslušajte ovo, Mr Criminal, izdao novi album pre manje od mjesec dana. Po meni trenutno najbolji reper. Chicano, pravi nasljednik Eazy E-ja.

http://www.youtube.com/watch?v=aMPEbZII3u0&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=zaGcqD4X6Ls&feature=share

Pre bih rekla naslednik SPM-a....u svakom slucaju, odavno nisam cula nekog ovako dobrog....hvala na informaciji....