Srpski sportski komentator starog kova

Francky Delevra 2010-02-17 16:55:45 +0000

Nemušti šablonista koji se ustoličio pre 20 i više godina na RTS-u, pustio korenje koje prodire sve do zabavne redakcije, tako da ga se ni "puškom" ne može oterati. Nije on lud, zna da se dobro uvalio. Ne smeta mu to što ga sport uopšte ne zanima, kao ni to što ga svi koji slušaju njegove isprazne, dosadne i kao "buldožer" kreativne komentare mrze u proklinju. Zato mu smetaju "novi" u poslu, jer se trude oko svake utakmice, satima je pripremaju i od "0:0" pokušavaju napraviti spektakl. Hrabrost i novinarska drskost nisu njegov fah, nikad neće reći da je pobednik poznat pre kraja (iako je to svima jasno), jer zaboga "lopta je okrugla". Pa baš zato što je okrugla, ti zaulareni šablonisto, baš zato Barnli neće dati dva gola Mančesteru u poslednjih 10 minuta, da je kockasta ili romboidna možda bi i imali neke šanse!
Pored svih mana jedan od pretstavnika te sorte ima jednu vrlinu. Jednostvno se par puta isključi iz prenosa, na minut-dva, i tada ostane samo huk sa tribina i čist, njegovim glasom neuprljan sport. Ne znam tačan razlog toga, ali verovatno zaspe, ode po vinjak ili ima problem sa bešikom. Najgore je što ih se nećemo još dugo rešiti, penzija je daleko, a smrt je nezainteresovana.

*Isključivanje tona nije rešenje, jer se onda nečuje publika koja daje draž svemu!

Za one koji dele moje mišljenje, poznaju engleski jezik, a nemaju rešenje za ovaj problem imam savet.

Nadjete radio prenos neke engleske stanice na internetu, i pojačate. Tada možete staviti TV na "mute" i uživati!

9
62 : 9
  1. Morao sam oštro, oni su već 10 godina oštri prema meni. Samo što mene njihova "oštrina" boli, a njima za moju puca...

  2. Bravo majstore, ode i ova u omiljene..

  3. dobar fudbalski komentator ne postoji u srbiji,za basket imamo sharenca,memedovich je bio odlichan za box,ostalo nije vredno pomena ++

  4. A,Vladanko Stojaković,Mladen Delić,Božo Sušec,pa i Milojko Pantić,Duško Korać,Srđan Knežević,nisu bili dobri?
    Nije bilo boljih u to vreme,nije bilo interneta da saznaju čija je baba odakle,ko ovi novi koji pola sata seru o poreklu nekog crnca iz Man.city-ja,a igra ide.Ja sam lično voleo one "stare",pogotovo sam voleo vreme sporta i razonode i čuvene radio komentatore sa "vrelih" tertena širom SFRJ!
    Pa jel se sećate Kovinjala (nesrećnog):Savio ga nije stavio!ili Milojka sa prenosa jdnog od derbija:Na teren izlaze fubaleri Partizana,a evo i naših!

  5. Duško Korać dobar?! Iiii čini mi se da je to as (odbojka), i tako za svaki jebeni as 10 godina.
    Milojko Pantić?! Smešan zaista, ali kreten.
    Tu si ubacio i malo Hrvata, a naslov je jasan.

  6. Nemoj zajebavati,pa kad si se više smejao komentatorima onda ili sad.Pamtim i one od ranije zato sam ih spomenuo.Ranije si mogao da se ismeješ na kometare,ako se sećaš tekme sa Englezima(5:0,za njih na Vembliju,Vladanko Stojaković):I još jedna dobra odbrana našeg golmana Ljukovčana,ali...zašto se Englezi raduju?3:0,lopta je ipak(?)završila iza leđa našeg čuvara mreže!?!nenadjebivo!

  7. Nisam ja rekao da su novi dobri, daleko od toga. Nego se bar trude za razliku od trenutne postavke sa RTS-a. To da su bili smešni im niko ne može osporiti, pa neću ni ja pokušavati.

  8. Ima bre RTS onog lika što sada valjda čita sportske vesti sada. Ima onako dronjav glas baš...

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.