Prijava
   

Starac u dječjem ruhu

Čudan neki lik. Ime njegovo kombinuje u sebi junake basne „Vuk u zečjoj koži“ i priče „Carevo novo ruho“, i obogaćuje ih motivom traganja za vječnom mladošću. Mladošću uma i duha, da se ograničimo odma' na početku.

Namislio da bude ono što nije i da ga takvog ljudi bespogovorno prihvate. Neće ili ne može da pojmi sebe kao staroga, oronuloga, kome je vrijeme odavno prošlo i kome je bolje da sjedi u zapećku i mudruje o starim dobrim vremenima i kako se nekad znalo, i kako se nekad radilo i starije poštovalo, umjesto što se maskira vitalnošću dumanja i gura međ mlade, koji su, za razliku od njega, jošte nezagađeni sviješću o nezaustavljivom otkazivanju tolerancije prema novim idejama i drugačijim stavovima i o nepripadnosti čitavom jednom novom dobu koje ga gazi.

Komični Ašenbah, ogrnut nekolicinom modernih floskula kao plaštom pod kojim skriva sve svoje konzervativne nepokolebljive principe, upleće se u kolo čiji ritam ne može da stigne, čiji su mu koraci nepoznati a oduševljenost njime neshvatljiva. Ali se upleće. Vatreno, i s mladićkom žestinom. E, ali nije da taj daje dinar da uđe u kolo a dva da izađe ko ona poštena baba (poštena, jer na kraju ipak prizna samoj sebi da nije ona za tu igranku), a ne, bato – ovaj daje ne dva nego sto dinara da iz kola ne izađe on, nego oni koji ga – veli on – kvare, ruže, nagrđuju. I ako treba da se kolo zbog toga ospe, i raspadne – neka, pucajte, ja i dalje držim maramicu i tresem u znoju i suzi oka svoga!

Ali, najgore je to što ovaj biva na nekoj važnoj poziciji, recimo cara ili državnika, ili estradnog zabavljača masa (tačnije smarača, jer ne kapira da ih godinama on ne zabavlja nego nasmijava). Tada niko neće ili ne smije da mu kaže da mu je to odijelo providno. I da svi vide da je ispod njega go, sasušen i istrošen stari mentalni sklop. Sve do jednom, dok se jednom ne otme.

Mati, ovaj čika je iz nekog drugog univerzuma, ništa ga ne kapiram.

Komentari

хо хо хо, морам да дам плус :Д

ејс, пацове, "мораш"? :)

не сикћи одма', мора само да се умре а дефка је супер, то мора је зато што је морало мора ту да стоји :Д

шта ја знам, реко' завладала страховлада па се мора. а морање није лијепо ни забавно, не :)

ахахахахахахахахаха, да, страховлада, ко се то кога плаши миша му јебем? и опет кажем, мора само да се умре, већина осталог је слободна воља :)

Кркобабић се преврће у гробу.

данас очито није кркобабићев дан :)
пацове, дијелим твоју филозофију. још једино да сконтамо како се не умире, мајку ли им...

дај бре кад дођете у те године и постанете толко јадни па има да пожелите да умрете. а онда је ваљда и фазон да вам не дају да исто урадите. јел?

Јебеш неумирање, смрт даје смисао животу.

па да, дејсе, углавном неће думру. мени није фрка, само ме нервира то једно нешто то се мора! :)
мада, погрешан дан за постављање ове дефке, иако је била у глави ихајхај. па зато не би' даље да разлажем своје виђење старости :)

Ја мислим да данашњи (упс, јучерашњи дан) треба да се прогласи за дан старих и изнемоглих лица. Ајде да скупљамо потписе! :Д

Луло, још се ниси помирила са чињеницом да ћеш да оматориш и постанеш баба? лолололол

NIKAD PACOVE!! vidiš da pišem defke u cilju da izmađijam nešto!
dejse, udri peticiju :)

Ја сам иначе познат као мајстор за спискове :Д То знаш! ХАХАХАХА

hahah ko o čemu Dejs o spiskovima i potpisima

Ахахахахахахахаххахахаахаххаха, што пре признаш лакше ће да ти падне :Д

Tračica
hahah ko o čemu Dejs o spiskovima i potpisima

БОље то него о поштењу... Рецимо! :Д

Ахахахахахахахаххахахаахаххаха, што пре признаш лакше ће да ти падне :Д

ja ne želim da mi išta pada!

А једини који може да му узме марамицу, не прати дешавања.

Бгате, ова ти је најбоља од свију шест које прочитах. :p

Па временом ће све да падне, не брини, то се свима дешава хахахахахахахахаха :Д

bgate, kaže se "SVIH šest". a najbolje da se kaže "svih šezdeset", recimo. :p

А једини који може да му узме марамицу, не прати дешавања.

da... dok se maramica ne pretvori u barjak. pa bude opšti pokolj.

vaistinu ostari. :)

Gilgamešovo ime znači na sumerskom baš to iz naslova.

Kлеопатрина подсвест
Gilgamešovo ime znači na sumerskom baš to iz naslova.

to nešto podsvjesno? :)

За дивно чудо није лоше, читљиво и без превише филозофирања. +

Kлеопатрина подсвест
Gilgamešovo ime znači na sumerskom baš to iz naslova.

Lullaby
to nešto podsvjesno? :)

Sve je podsvesno.

Sjajno, bre. Gustav dao posebnu draz :)

јашта, он је кључни лик :)

/б/ аватар. Свака част.

Ево ти минушчина једна да се запиташ.

И, ако снајперишеш, доџи на сајт имаш пвт са гомилом посла дурадиш.

a zasto ova cirilicom? :)

да се издвоји из масе
и није једина, не пратиш ме ко раније, ццц :)

pratim ja pomno i natenane, cini mi se da si rekla da prebacis na cirilicu samo iz posebnog razloga. Zbog ostrine ovdje, cijenim. Odlicna u svakom slucaju.

опа, па стварно пратиш, нема шта. :)
није због оштрине, али разлог постоји. већ ће ти се касти :)

alal vera, L! +++

Kriza srednjih godina. Samo da je nije dočekao kad je napunio 24. 48 godina je zaista kratak životni vek.
+

Fala Bogu - nigde ni traga od Krkobabića!
+++

Ostadoh bez teksta. +

вид људи што навалише изненада! :)
хвала, људи.

Pretpostavljam da ne mogu ni ovde da pišem?

Oh, vidi, mogu! :)

Dakle, poštovana moderatorko, upućujem vam ovu javnu poruku, jer na forumu i četu ne mogu pisati, a mogućnost slanja poruka posebnom autoru ne postoji (ili je nisam pronašao? A trudio sam se, verujte mi).

Dakle, moj problem je sledeći:
Imam fore da napišem jednu definiciju dnevno. Kada želim da napišem drugu, iskoči mi da ne mogu zbog izliva kreativnosti, bla, bla, sve to razumem, bla, bla i da vreme provedem na četu i forumu. Problem je sledeći: poruke na četu mi ne izbacuje. Pretpostavljam da ne mogu ni da pišem tamo. Na forumu ne mogu da pišem jer nemam 50 poena od definicija, koje ne znam kada ću dobiti, jer malo imam problema sa pretvaranjem moje ideje i oblikovanjem iste u svima razumljivu definiciju.

Dakle, juče sam napisao definiciju i smatram da je dobro prošla. Danas sam napisao drugu, koja je obrisana. Postoji par komentara na njoj po kojima bih rekao da se sviđa nekima. Moderatoru koji je obrisao - očigledno ne.
Nije mi brisanje problem, nikako. Problem je to što ste novim korisnicima sajta onemogućili bilo kakvu normalnu interakciju i samo shvatanje svojih postupaka na sajtu. Donekle razumljivo, u domaćim vodama interneta ima mnogo praznoglavaca i riba koje znaju samo da otvaraju usta, iako ništa ne izlazi iz njih. Ali ne bi bilo loše da novim članovima, koji su na samom početku objasnije šta i kako.
Potrudio sam se da ispratim pravila sajta sa foruma, ali bih vas zamolio, kada mi je interakcija sa ostalim članovima već onemogućena, da novim autorima koji pokažu želju za pisanjem date smernice, da im ukažete na greške i objasnite o čemu i kako treba da se piše.

Izvinjavam se na spemu, ali sam imao želju da ovo napišem onima koji vode ovaj sajt.

Nema potrebe da se mučite na odgovoru, biće mi dovoljno ako ovo pročitate i ako u budućnosti nađete vremena da, bar meni, date par smernica na definicijama koje tek treba da budu napisane.

Hvala na uloženom vremenu i trudu da pročitate ovo.

Вид културишка! Е нубови, тако се осваја срце модераторке! лололо

Čoče imaš opciju pošalji privatnu poruku.

Prijatno iznenađenje među novajlijama zapitkivačima. Tačno se odmori čovjek čitajući. A lula se ogreba za još koji plus. :)

поштовани кристофе,

добили смо ваш допис и морамо да признамо да нам је изузетно драго због нивоа културе и писмености који га карактеришу. самим тим, имате плус од нас, модераторског тима сајта вукајлија.

ваша дефиниција

Pirat

Pacov (eng. "rat"), razložen na broj π (pi = 3,14).

- Šta bio sa onim pacovom što ti je upao na gajbu?
- Ništa buraz, razložio sam ga na proste činioce. Sada je pirat.

нажалост није задовољавала квалитет који настојимо да његујемо на сајту, па чак и ако то понекад не успијевамо. најпрецизније речено, игре енглеским ријечима не пролазе много добро.

даље, док чекате право на објављивање нове дефиниције, а самим тим и скупљање бодова за учествовање на форуму и чету међ веселом рајом вукајлијашком, можете своје вријеме да искористите на врло креативан начин: читањем дефиниција: нових, одабраних, или дефиниција неког од аутора који вам је запао за очи.

ограничење од 50 поена за учешће на другим дијеловима сајта постоји да би се спријечио спем, као и да би се новајлије више посветиле самој сржи сајта - дефиницијама (као и постерима и реакцијама).

стога, читајте дефиниције, коментаришите их, или уживајте у постерима и реакцијама, и сигурна сам да ћете нам се врло брзо придружити на другим дијеловима сајта, гдје се, како можете видјети, сјајно забављамо.

за сва остала питања можете погедати овај одјељак сајта: http://vukajlija.com/pomoc/cesto-postavljana-pitanja или прошврљати по форуму.

срдачан поздрав,

лула

Hvala na odgovoru i još jednom, na utrošenom vremenu.

Pravila sam već pročitao, jer volim po pravilima da se vodim u svakom kutku života. s toga, da ih već u startu poznajem.

Do sledećeg puta, pozdrav.

Chris.

Jeb'o mater, kako se seljački osjećam sad.

He he, kako je prijalo pročitati ovu kulturiška prepisku. Bolja je od defke, lolo.

Ja ne bi umio napisati vako ko Krištof. Bravo direktore.

манири су на цијени.

вукајлија стари, то је чињеница