Prijava
   

Štelovanje

Ulazak u prodavnicu-najčešće samoposlugu, da se ne blamirate baš pred prodavačicom kod privatnika-sa 44 dinara u džepu, kad vam se jede nešto slatko, nešto slano a i pije vam se neki sokić.

Ne znate šta bi a ni para nema baš nešto. Pritom se naravno ne zadržite kraće od 15 minuta, pomno razgledajući cene, naročito ako se ne nalazite u vašem kraju nego ste ušli u neku nepoznatu prodavnicu.

Najgore je kad sve tačno proračunate ali se ispostavi da je jedan od ta tri artikla poskupeo a prodavci nisu ažurirali cenu. Pa onda crvenite i nešto vraćate i izgubite se iz prodavnice sa dve stvarčice... Oni besramniji vrate sve jer su rešeni da uzmu i slano i slatko i sok, pa krenu u još jednu polučasovnu pretragu iste radnje, rešeni da našteluju do kraja.

Šta mogu da uzmem za ove parice slatko... Znači imam 44 dinara i moram neku sitnu čokoladicu... Da mi posle ostane bar za Smoki... Evo ovu Zazu ću, to nije loše, a košta 12 dinara. Okej... Znači sad imam 32... E, evo ga mali Nekst od jabuke, on je najjeftiniji. Pa da, 18.60. To ću! E još sad samo da vidim koliki je kusur... To mu dođe 13.40. Pi, pa Smoki je oko 20. Šta li je ovo, neki kolutići... Alka flips, Pik Čačak... 13 dinara. Taman! Nije loše sigurno, šta fali, bar neki flips.

(Na kasi): Dušo, to je 48 dinara.
-Kako to?
-Pa evo vidiš, Zaza: 12 dinara, Nekst sok 18.60 i Alka flips 17 dinara.
-Ali tamo je pisalo 13!
-Mislim da je to stara cena, žao mi je.
-Ništa onda, vraćam taj flips.
-Dooobro. (čudan sažaljiv-jadan-ovaj-nema-ni-za-flips pogled)Znači Zaza i Nekst sokić su 30.60, imaš kusur 13.40. (Kao da dotični ne zna)
Jaoj, nemam 40 para da ti vratim može samo 13 dinara?
-(Ubilački-kad-si-mi-već-sve-uzela-uzmi-i-to pogled). Može.

Zalup vratima.

Komentari

Супер+
о нечему сличном сам и ја размишљао период погибије живаца