Prijava
   

Štrajk Vlade

Obustava rada najvišeg organa izvršne vlasti u državi. Za razliku od ostalih štrajkova koji potresaju našu zemlju, ovaj bi nas totalno paralisao i dokusurio. Bez jasne vizije najpametnijih među nama, naša bi državna lađa ostala bez kormilara na ovom uzburkanom moru.

Štrajk Vlade, 24.dan. Članovi Vlade na ulici uzvikuju parole i duvaju u pištaljke. Narod Srbije je na lice mesta poslao komisiju koja će pokušati da privoli Članove da se vrate na svoja radna mesta.
Prvi Član Vlade: "Kako da se vratimo na naša radna mesta kad nas niko ne ceni?! Mi se toliko ozbiljno bavimo našim poslom da smo osnovali agenciju koja će istraživati pomorske nesreće iako nemamo more, a niko nas nije pohvalio zbog toga."
Prosvetni Radnik: "Razumemo mi vas i potrudićemo se da ispunimo sve vaše zahteve, ali molimo vas da nam se smilujete. Evo, Novak Đoković je osvojio još jedan turnir i niko iz Vlade mu nije čestitao. Pa nemojte da se brukamo."
Drugi Član Vlade: "A šta ćemo sa našom prezaposlenošću? Ja sam član tri upravna odbora i nezavisne revizorske komisije koja kontroliše rad Vlade, a nisam čak ni najzaposleniji među nama."
Rudar: "Niko ne spori da vi najviše radite. Ali zar vam ne smeta rasulo koje je nastalo u državi? U Vojvodini je otvoreno 7km autoputa i niko se nije pojavio da preseče vrpcu. Ljudi ne znaju šta da rade."
Treći Član Vlade: "I treba da vidite kako bi bilo bez nas! Čak se vodimo mišlju da započnemo štrajk glađu! "
Nezaposlena Samohrana Majka: "Nemojte, molim vas! Odvajaćemo svi mi od naših usta samo da vama bude bolje."
Premijer: "Razmotrićemo vaše predloge na hitnom radnom sastanku. Članovi Vlade, pohitajmo u skupštinski restoran!"