Prijava · Registracija
 1. 45 : 3
  16 em plus     16 em minus
  46 : 3
  45 : 4

  strane reci i izrazi

  vidi pod "preseravanje".

  Naslov iz Politike:
  Transparentna implementacija monitoringa

 2. 45 : 9
  16 em plus     16 em minus
  46 : 9
  45 : 10

  Strane reci i izrazi

  Pojmovi koje koriste advokati i uopste ljudi na javnim funkcijama kako bi zbunili sagovornika i lakse izvukli korist za sebe.

  -Advokat:Rodoljube,to ce te kostati 500 evra!
  -stranka Rodoljub(inace se sudi sa komsijom 5 godina sto mu je ovaj zgazio petla)Auuu,pa puno sto tol'ko?
  -Advokat:Fibula,Rodoljube,fibula...
  -Rodoljub:Eee,ako je tako...

 3. 31 : 4
  16 em plus     16 em minus
  32 : 4
  31 : 5

  strane reci i izrazi

  Postoje osobe koje koriste toliko stranih reci i izraza da ti se prosto smuci. Pratis neku emisliju koja je u goste dovela nakurcenog kvaziintelektualca i brzo trcis do police po Vujakliju da bi mogao da pratis doticnog gospodina ili gospodju. Neki politicari kao da se utrkuju ko ce iscupati novu rec za stari pojam. Zatrpani smo tudjicama!!!Pomoc! Zar nemamo nase reci, ljudi?Ili ako ih nemamo, hajde da ih izmislimo. Zasto reci transparentno a ne providno npr??

  Ps, ps, sestro, transparentne ti gace!

 4. 25 : 1
  16 em plus     16 em minus
  26 : 1
  25 : 2

  strane reci i izrazi

  Realno, nemam nista protiv stranih reci i izraza, ali stvarno postaje glupo da vidim osobu sa "how yes no" znanjem engleskog kako pokusava da ih koristi. Dobro ljudi, ako vec ne znate engleski, drzite se srpskog...

 5. 20 : 2
  16 em plus     16 em minus
  21 : 2
  20 : 3

  strane reci i izrazi

  Strane reci i izrazi su nesto sto je odavno prisutno u nasem jeziku,koji je naravno ziv i kao takav se menja i razvija,u Vujakliji ima oko 30000 reci, naravno stranog porekla.Dusebriznici i jeftine patriote se toboze zblaznjavaju kada se upotrebi neki strani pojam koji ionako ne postoji kod nas.Lap-top - krilno racunalo ,zvuci kao zajebancija i pomalo podseca na smejuriju iskompleksiranih nam "zapadnih" susJeda.(kompjuter mi je lepse reci nego rachunalo,i neka sam zato domaci izdajnik)Proseravanje kvazi intelektualaca- tudja rec po svaku cenu i sa druge strane srpska rec za sve,iako je narod odavno prihvatio stranu,su dva lica iste rdjave medalje.
  Nasi preci su prihvatili 30000 stranih reci,sa 50-tak novih necemo upropastiti jezik,ako 500 godina pod Turcima nismo izgubili identitet,a imamo masu turcizama,izdrzacemo nekako i nove japi-e po difoltu.