Prijava
   

Strndzenje

Vlaski arhaicni obicaj za koji sam siguran da vise ne postoji. Izuzetno perverzan. Naime, obicaj je vezan za krsnu slavu. Kada bi gosti dosli kod nekog na slavu sve bi teklo uobicajenim redom sve do jednog trenutka kada se gasi svetlo u sobi i organizuje orgija po principu-ko koga do'vati. Tako je tu bio prisutan incest i raznorazne perverzije.

Komentari

zanimljivo....
možda razraditi ...za scenario "Srpski film II deo" :)

Ovo je ekskluzivitet za vuku. Na netu nisam nasao objasnjenje reci. I sam nisam siguran u istinitost ovog obicaja, odnosno njegovih detalja ali strndzanja je bilo. :]
Srpski film nisam gledao. Pretpostavljam da ima veza s ovakvim stvarima.

Ма, дал`је могуће?!

Moracu da promenim nick u verovali ili ne. :]
Nista cudno. I u Vranjanskom kraju je bilo perverznih obicaja. Ako si citala "Necisu krv" od Bore Stankovica jasno ti je na sta mislim.

Ali ovo je previše bolesno!

Све је то због Влајни :) Али ово му баш дође перверзија.

Ja nisam mogao da verujem kad sam cuo. Raspitivao sam se o ovome, medjutim, nisam sazno mnogo.
A za bolesniji obicaj u zivotu cuo nisam.
Ko zna mozda je to zbog vlajni. :]
Cuce kulence ima da popizdi. :]

Pitao sam i Zyclona koji je pisao o crnoj svadbi. Ni on nije znao za ovo. :]

Ко фамилија Борџија, богами. :)

Uf i oni su bili bolesni.

Ja njima na slavu ne idem bez baterijske lampe i neke podeblje motke.

Au al sam se ismejao!
Teflonac tiganj na dupe da stavis.

More i rakijski kazan, samo da dupe ostane celo.

hahah cuo sam za ovo, kod njih ne smes ni kafu popiti ko covek da ti ne sipaju nesto u nju :)

ovo nema veze ni sa strndžanjem ni sa vlasima. strndžanje je običaj da mladoženjina familija tokom svadbe špijunira mladu i mladoženju koji se izdvoje u neki štek radi petinga, pa onda po mladinog pohotnosti procenjuju oće li biti "kurva" itd itd..

@diva
E bravo. Zato sam izbacio ovu defku. Koliko si sigurna da je to sto pises tacno. Znao sam da je u svakom slucaju bolesno.:]

zajebah se, ipak se vezuje za istočnu srbiju.

http://www.dodaj.rs/f/3F/1b/2p6aG0Cn/ajde-da-se-strndzamo.docx

u lici i i bos. krajini sličan običaj spominju kao "gonjanje"

Ma nije bre braćo ni jedno ni drugo! Veli, okupe se mladi, a bome i stari, ono, na poselo, pa kad se smrkne, pod ruku pa na ljubljenje. Kaže nej ispo struka! Oće nekad da dođe i koji oženjen malo da omasti brk. A zapravo fora je da curica koja je bila sa više muškaraca - bolja, a ne gora! Sine veli, biće bolja žena.

Kolko je ovo bolesno, ne vjerujem.

Ceo valakin ti je arhaični romanski jezik, sa nepostojećim tehničkim izrazima, tako da tehničke izraze koriste shodno tome kom narodu pripadaju. Ovo je reč koja se koristi u svakodnevnom govoru.
Uglavnom znači stezanje ili skupljanje, okupljanje, konjino glupa, a astrnžjenje, nije dž nego ž, označava bilo koji vid okupljanja ljudi, zbor, sastanak, slave, svadbe, veselja. Na žalost Debeli, debeli, debeli minus, ne pokušavaj da budeš pametan ako ne govoriš jezik drugog naroda. Ovde se koristi srpski.