Prijava
   

Studentski život

Oksimoron. Jedan od najvećih mitova današnjice, naročito ako još ideš na lokalni fakultet, pa još živiš sa starcima. Vjeruje se, da otkad imaš svoj vlastiti sobičak, da će ti krenuti u životu. Hoće, ali nizbrdo. Uvjeren si da ćeš naletiti na ženske koje će se udariti kao štuke, a završiš s izležavanjem do podne i šiljem druškana. Uza sve obaveze ili čisto zbog lijenosti, jedeš u menzi od koje sereš tolike brokve da bi mogao otvoriti veleprodaju. Ako imaš slabu izolaciju u sobi, nastupa Raskolnjikov scena gdje ideš na faks s veseljem samo da se malo ugriješ. Jedino što te grije u toj ledari je trenutak kad ćeš se vratiti nazad u topli dom i zamamni miris kuhinje koji iščezava. Radno vrijeme je fleksibilno, učiš cijeli dan, lupaš prekovremene koje nitko neće platiti, osim tvog duševnog zdravlja. Odlična priprema za realnost u kojoj živimo i s poslodavcima s kojima ćemo se sretati. Tvoj rad, unatoč najboljim pripremama, izostane često nevrednovan jer imaš sreće kao ljudi bez zdravstvenog u SAD-u. Vječito podcjenjivan, s rijetkim užitcima, pitaš se zašto zanat nisi završio. A onda se sjetiš da imaš tri lijeve i da bi osvojio Supertalent sa svojom šeprtljavošću. Zbog zamora materijala, pamćenje ti je sve gore, a usprkos tome što redovito aktivno sudjeluješ, na kraju se svede na jedan zaborav i začudni izražaj lica da si uopće prisustvovao predavanju. Što odmičeš više s godinama, ne možeš ni nabrojati predmete s prethodnih.
Nekako doguraš do kraja fakulteta , a onda mučno tražiš posao kojeg nema kao i tvojih snova. Od podcjenjenosti do prekvalificiranosti, a isti osjećaj se proživljava.

prođe ovaj dan.

Komentari

Nije valjda tako?
E, kad se samo setim, u moje vreme... Ma nekad sve bilo bolje nego što je danas! ;)

Previše pesimistično gledište.

Saosećam, prolazim kroz nekakav sličan period iako nisam još upisao fakultet. +++

Solidno gospon Analni, svaka čast, samo što bih se ja rado menjao sa vama. Iz perspektive čoveka koji ima četvoro dece, štogod normalan život i nikakvog vremena za kontemplativne aktivnosti, vaš mikrokozmos ima svoje čari verujte mi na reč.

Ne daj Bože nikome moj mikrokozmos. Mozak mi izbacuje refleksno većinu ovakvih misli kao da je već spremno. Nije da ja stanem i sad razmišljam tri ure o tome, a iskreno si i ne mogu priuštiti taj luksuz.