Prijava
   

Studiranje je najlepši period u životu

Prevara. Obmana. Laž. Ali ne bilo koja laž, to je bezočna laž. Još jedna u nizu stvari koje nam roditelji kažu u cillju prinude na izvršavanje nečega o čemu ne znamo ništa.

Sve započinje ubeđivanjem, u najranijem detinjstvu, da je kisela kašica od kruške, dunje, šargarepe i etanske kiseline avion. A nije. Avion nema ukus ukišeljene čarape.

Zatim nam kažu da je obdanište zabavno. Ali nije. Svi drugari koje si upoznao su većinu vremena bolesni od boginja, šarlaha, žutice ili leže kod kuće sa razbijenom glavom (možda ipak nije bila dobra ideja da se gađate ledenicama ). Svako jutro ista pesma " Ručak za doručak", ali prc. Doručak je kačamak, ručak je pasulj.

Onda slede osnovna- "Osnovna škola je obavezna , svi idu ", ali nije, Bica i Dljeljana nisu morale u školu, i srednja škola- "Upiši gimnaziju da budeš intelektualac", ali ti imaš isti program kao i drugi đaci, samo kod tebe u školi na tuču i ljubljenje u hodniku profesori gledaju kao na smrtni greh.

A onda sledi ovo. U rangu smrtnih grehova, ova laž se nalazi između "Obeščastio komšijskog psa " i "Udario invalida ciglom.Dva puta ".

Početna sreća koju osećaš što si upisao išta ispari onog trenutka kada vidiš da su predavanja od 8 do 20 h. Svakog dana. Sem subotom. Tada je pr(e)davanje u 14 h.
Zatim borba za bodove, dolazak na predavanja, vežbe, optužbe da si lenj, optužbe da si glup, optužbe da si optužen i tako četiri godine. A onda i peta dok završiš sa ispitima.
A kada pogledaš unazad, imaš i šta da vidiš. Šta si uradio? NIšta. Šta si jebao? NIšta. Šta ćeš sad? Na biro. Gotovo da je bilo zabavno poput onog jednog puta kada si izašao na žurku i zaspao ispovraćan pored peći, pa ti je pantalone uhvatio plamen.

Sledeće u nizu su:

Rad oplemenjuje.
Deca su najveće bogatstvo.
"..a dobićete i akcije od po 1000 evra.."

Komentari

Dao ti plus , al meni studiranje stavrno bilo najlepše...I SAD MI ŽAO ŠTO SAM DAO SVE U ROKU i NISAM OKINUO KOJU GODINU!!!

Plus,deca jesu najvece bogatstvo.

Ma evo tebi plus, nasmejao si me do suza sa onim zapaljenim pantalonama :)

Minus. Idi kopaj kanale ako misliš da su studije teške.

Увек постоји конкурс за иностране студије. Адиос.

Koji je šljam jebeni studentarija, ne verujem. Kme, predavanja, jao predavanja. Moremršću, razmažena balavurdijo, idi sedi u kafićima do tri, kotebrejebe.

I idi žicaj od keve pare za pljuge i ćaletu za benzin. Šljam.

Nemojte da studirate, prijavite se za zvezde granda. Džiberizam i lenjost vam tu dodju i preporuka, lolo.

Najljepsi period u zivotu - studiranje :) U stvari, svo skolovanje - jedina zivotna obaveza mi je bila ucenje, i nista drugo. Ucenje i izlasci, i to savrsena harmonija... :) Sve se moze kad se hoce. Ni brige, ni pameti, milina :))) Sto neko gore rece, sad mi je zao sto nisam studirala malo duze, sto nisam bar jednu godinu ponovila, nego se zaposlih odmah posle 4 godine, i sad tutbibi, nema odmora... Uostalom, lijepo kaze Dr Jankovic gore ;)

Stara studentska izreka: Bolje biti 2 godine više student nego penzioner.

Ok vas dvojica ste nakrivo nasadjeni...ali nemojte da mi spamujete defku ako vam se ne svidja, dali ste minus i vase cenjeno misljenje, a sad mrs...
Da razjasnim nesto, meni je studiranje zaista proteklo ok, a sto se tice zezanja jos bolje, ali se sprdam sa recenicom koju roditelji vole da izgovaraju, a zatim govore kako studiranje nije zabava vec ucenje...Dakle karikiram stvarnost. Takodje studiranje nije lako i nema svako uslova za to, da jeste, svi bismo bili studenti. U zivotu te ceka jos milion tezih stvari, to je istina, ali to ne znaci da ne mogu da se sprdam sa losim obrazovnim sistemom, uredjenjem faxa i protivrecnosti roditelja...
@buttinacookiejar sreca tvoja pa nisam mod inace bih te slatko banovao za ovo sljam, ovo je sajt za zajebanciju i poneku raspravu, a ne da ti prosipas feces iz usta ovde...

* Nikola, nisam mislio na tebe.

@buttinacookiejar sreca tvoja pa nisam mod inace bih te slatko banovao za ovo sljam, ovo je sajt za zajebanciju i poneku raspravu, a ne da ti prosipas feces iz usta ovde...

Uuu, sve mi drhti pička.

:)))

ahahahaha koji si ti pacenik...

Jesam, priznajem. Što ne menja činjenicu da ti je defka govnurda:))

dao plus jer je istina sa moje subjektivne tačke gledišta, bio sam student u veoma loše vrijeme. za malo minus jer ništa u životu nema smila osim djece. toliko. hvala.

Hahaha, lijepo kaze covjek gore: ".Ok vas dvojica ste nakrivo nasadjeni...ali nemojte da mi spamujete defku ako vam se ne svidja, dali ste minus i vase cenjeno misljenje, a sad mrs... " :) Cemu drama, prijatelju? :)

A kada pogledaš unazad, imaš i šta da vidiš. Šta si uradio? NIšta. Šta si jebao? NIšta. Šta ćeš sad? Na biro. Gotovo da je bilo zabavno poput onog jednog puta kada si izašao na žurku i zaspao ispovraćan pored peći, pa ti je pantalone uhvatio plamen.

Ovo me je dotuklo! Zbog ovoga ide omiljeno.
Smisao života je produženje vrste, tako da, ovo za decu, nisi u pravu.