Prijava
   

Šumadijski bluz

Drago počinji ....

Smak i Točak su seli na tron božanstva bluza, videli kako je, ustali i otišli dalje. Šumadijski bluz je tačka na bluz u Srbiji. Tu više niko ništa ne može da doda. Savršen je.

Bluzerski stručnjaci iz zemlje gde je bluz rođen kažu da je kompletan i “opremljen” svim elementima bluza do savršenstva i da trenutak za ovakav bluz i oni čekaju, al’ nikako da im "dođe". A ja nekako mislim da je to zbog toga što nikada nisu osetili miris žutih dunja na ormaru.

Sanjao sam žutu dunju
Zemlju moju, zelen gaj
Video sam sjajnu munju
Dragi dalek zavičaj

Komentari

Врло интересантно... +

Na sta mislis?, na bluz, dunje ...?

На комплетан текст мислим и на твоје виђење Смаковог поимања музике...

hahh baš sam to pomislio kad sam juče odslušao to i El Dumo. Znači ne na sprski bluz tačka negoooo ufff. Da je Točak bio biznismen kolki je Brega de bi mu bio kraj...

@Duncan

Moje vidjenje Smakovog poimanja muzike? Sta da ti kazem, svako vidi svojim ocima i slusa svojim usima. Sumadijski bluz postoji i svi ga dozivljavamo, sasvim legitimno, na svoj nacin. Mogao bih knjigu da napisem o svakom njihovom stihu i to u gorepomenutom stilu, ali ...

@TheWheel

Drago je o.k., nije sirotinja nije ni bogat, ali je isfurao svoj fazon i za sada je samo legenda. Jednog dana ce biti bozanstvo. Ali neka on nama odsvira jos nesto.

Oh Virtual pa vi imate dusu! Salim se +. Znam da volis dobru muziku.

Ovaj tekst nađoh negde na netu, boga pitaj gde, biće interesantan svim Smakovcima:

Put od balona navešće te do ulaska u harem. Pre nego što kročiš unutra čućeš zvuk daira, kada se nadjes u njemu shvatićeš koliko je glupo kad spavaš sam. Čoveče ti si mlad zato hvataj južni voz i beži od zla, kad prispeš u južne i tople krajeve biće ti jasno zašto ne volim sneg. Neka sreća bude tvoj satelit i neka prevagne uvek u tvoju korist na nevidljivim terazijama. Na Balkanu su ispisane stranice našeg vremena i naših predaka na čijim spomenicima stoji jedva vidljivi epitaf grub kao kornjačina koža. I dok slikar sa pikadilija crta portret crne dame sa perlama oko vrata, iz obližnje pokvarene školske govornice čuje se alo alo, a u školi profesor postavlja pitanje "ko je bio Biska?", niko ne zna odgovor, zato im sledi najteži domaći zadatak do sada koji će malo ko uspeti da uradi, kao posledica sledi ukor. Biće to velika tegoba za sve. Mnogi će večeras u bioskop fox da gledaju Vizantijsko plavo, drugi će otići u rok cirkus dok će neki pod okriljem samoće ispevati plavu pesmu u mračnom molu. Neko nam nedostaje za klavijaturama, on je sad daleko na nebeskom splavu, možda radi muzuku za tamošnji balet ili sedi u nekom parku i svira bluz. Ljudi nije fer kada neko tako brzo ode. Drago počinji, jer ja završavam, samo nemoj odmah tendži tandži i miruj , nemoj ići gore dole , želimo videti šta radiš sa tim prstima.

Eto, samo od naslova njihovih pesama moze da se kreira mala prica. Sve si rekao nema sta da se doda.