Prijava
 1.    

  Suverenost

  Uverenje da si samostalan, iako često noću moraš da isključiš telefon da bi se pošteno naspavao.

  -Sine, jel' spavaš?
  -Mnjf...sad više ne...reci...
  -Što se ne javiš kad dođeš iz grada? Jel' to ima neko pored tebe?!

 2.    

  Suverenost

  Suverenost je najveca vlast, iznad koje nema vece vlasti. Takvu vlast ima jedan suveren, kralj. U mom slucaju, to bi bio moj cale.

  Kada budem zaradio pare, ja cu moci da ih i potrosim.

 3.    

  Suverenost

  Suverenost u političkom i pravnom smislu znači vrhovnu, najvišu vlast, iznad koje nema više vlasti, nešto što je vrhovno u svom domenu, nezavisno od drugog subjekta. Suverenost podrazumeva takođe i najvišu volju, neprikosnovenost u odlučivanju (građana, države i nacije).

  Suverenost je takodje i jedna od odlika vlasti za koju u današnjoj vladi Republike Srbije nisu čuli.

  Austro-ugarski ultimatum Srbiji ili Julski ultimatum bio je ultimatum upućen vladi Srbije 23. jula 1914. godine, posle Sarajevskog atentata. Dokument je opisan kao najteži ultimatum ikada upućen jednoj državi od strane druge.

  Austro-Ugarska tražila je od Srbije sledeće:

  1. Da spreči izdavanje publikacija koja podstiču mržnju i neprijateljstvo prema Austro-Ugarskoj.
  2. Da momentalno raspusti organizaciju Narodna odbrana, i da isto postpupi i sa drugim orgnizacijama koje učestvuju u propagandi protiv Austro-Ugarske.
  3. Da iz javnog obrazovanja ukloni sve što bi moglo da služi ili služi za podsticanje propagande protiv Austro-Ugarske.
  4. Da iz vojske i administracije uopšte ukloni sve oficire koji su krivi za propagandu protiv Austro-Ugarske, a imena tih oficira dostavila bi vlast Austro-Ugarske.
  5. Da prihvati učešće austro-ugarskih organa vlasti u suzbijanju subverzivnih delatnosti protiv Austro-Ugarske na teritoriji Srbije.
  6. Da preduzme sudski postupak protiv saučesnika Sarajevskog atentata koji su na srpskoj teritoriji, uz pomoć i uputstva austro-ugarskih organa.
  7. Da momentalno uhapsi dve imenovane osobe koje su upletene u atentat po istrazi koju je preliminarno sprovela Austro-Ugarska.
  8. Da efikasnim merama spreči nelegalni prenos oružja i eksploziva preko granice.
  9. Da uputi Austro-Ugarskoj objašnjenja povodom izjava visokih srpskih zvaničnika u Srbiji i inostranstvu, koji su izrazili neprijateljstvo prema Austro-Ugarskoj.
  10. Da bez odlaganja obavesti Austro-Ugarsku o ispunjavanju ovih obaveza.

  Srpska vlada je uslovno prihvatila sve zahteve ultimatuma, sem tačke broj 5 koja je zahtevala mešanje austro-ugarskih organa u sudski postupak, jer bi to predstavljalo kršenje ustava i suvereniteta Srbije.

  Postavlja se pitanje kako bi današnja vlada postupila?!!