Prijava
   

Svaka budala može da završi fakultet.

Rečenica koju često izgovaraju osobe koje su završile samo osnovnu ili srednju školu. Ponekad se ova izjava može sresti i kod osoba koje su upisale neki fakultet ali su ponavljali prvu godinu više od 3 puta.

- Matori je l' si čuo da je Srdjan diplomirao, trebalo bi da navratimo do njega da mu čestitamo.

- Uff uspeha, možes misliti, danas svaka budala može da završi fakultet.

- Pa zašto ti onda po 4 put ponavljaš prvu godinu više poslovne škole, u koju si upisan preko veze, i gde si samo 2 ispita položio na bubicu?

-Pa zato što su me profesori uzeli na zub, i zato što...ma ne bi ti to razumeo.

-Razumem ja sve, ne brini se...

Komentari

I mene živcira taj stav. Zato sam nešto slično definisala:

Životni fakultet
Školska sprema svih koji su želeli, a nisu studirali / diplomirali.

To sam i ja govorio dok nisam došao na jedan ispit do kraja, sad govorim da sam ja dokaz te teorije... +

:+D, ali ja zaista mislim da može (vidiš da smo Bruce i ja završili)! ;-))))
Ne završava ga lep (mislim, pametan), nego uporan.

Ne slažem se sa tobom u toj konstataciji. Nikoga nisam čula dakaže da svaka budala može da završi, ali da može onaj ko ima pare, to sam već čula.

Pa i ja mislim da ne moraš biti genije da završiš fakultet, ali fora je u tome što to nećeš čuti od nikoga ko se mučio 4, 5 godina da ga završi, već od onih koje sam gore naveo. Posle položenog ispita od 1700 stranica ova izjava mi dodje kao šamar...

Mačo Papučar

To sam i ja govorio dok nisam došao na jedan ispit do kraja, sad govorim da sam ja dokaz te teorije... +

Pa ja kažem da nisam nikoga čula da kaže da svaka budala može da završi. Upravo ti koji obnavljaju godine i ostalo se žale kako ih profesori mrze pa ne mogu da završe, a ne priznaju da u stvari nisu makli dupe do čitaonice ili nisu ni otvorili knjigu.

Sad da je tu Olanik (ili kako već jedan od njegovih brojnih profila) napisao bi: "Studenti uvek sam tu da vam dam minus jer ste vi šljam ove države i grada."

Naravno, ja dajem + :D

BIB nisam mislio da te uvredim, ali napisao si generalno fakultet - da si stavio, npr. ETF ili PMF ili nešt slično ja bih ćutao, ali stvarno svaka budala može da završi NEKI fakultet, pa makar ga samo krečio...

Nije ETF nista posebno, osim jednog smer i ne treba da budes ni nista posebo, samo ako lepo preguras prva tri semestra posle ide bez problema.

Da, da, da....ETF mož' da upiše ko god želi....
Kolika je prolaznost sa prve na drugu godinu?
Dynamic?

Po meni najteži je medicinski fakultet, a ni ETF nije toliko lak kao sto dynamic kaže. Mislim da nisu svi shvatili poentu, ako neko završi, recimo PMF, može po meni slobodno da kaže da svaka budala može završiti fakultet. Ukoliko je jedna osoba završila osnovnu ili srednju školu (a da je imala finansiskih uslova da se dalje obrazuju), ta rečenica ne bi trebalo da izadje iz njenih usta...
Zar ne?

Pa malo studiram ETF da bi znao, treba da se radi malo vise u prvoj godini i da se ima malo i srece posle i nije toliko tesko, nisam reko da je lak ali da je preterivanje kako se prica da je pretezak, bar meni tako izgleda.

Ja neću da pričam o fakultetu, al' sad naleteh na defku i ocenih i dadoh plus, iako retko dajem pluseve u poslednje vreme i još mi beše milo kad videh da si novi član. Hvala bogu pa vas ima i kvalitetnih. Bravo. + i da napišeš još puno dobrih definicija. Srećno.

http://vukajlija.com/fakultet/353653
Jeste, tvoja defkica mi je bila inspiracija.
Hvala.