Prijava
   

Svetosavski

Prilog koji ukazuje na način kako je nešto udareno. Pridev koji posle toga objašnjava stanje toga što je udareno. Prvenstveno se odnosi na ravne površine (tipa zid) ali jednako mož se koristi i za sve ostale stvari i za ljude. Naime prema poznatoj legendi Sveti Sava je u toku jedne od mnogobrojnih racija kuća srpskih seljaka odlučio da odvali deo zida ljudima da im uđe sunčeva svetlost. Naravno, ako sada zamislimo svetitelja koji sa štapom hodočasti u mantiji, dok po mogućstvu štapom šune po kojeg kera kad mu se približi, jedina mogućnost na koji način je to moglo biti urađeno je sledeći: Sveti Sava nenajavljeno upada na gajbu i pita ljude da li mogu da otvore prozor jer je šatro zagušljivo. Pošto ga oni pitaju, šta je to, on baca štapinu, zadiže mantiju, zaleće se na proizvoljno odabran zid i sobaljuje ga nogom, tj. sandalom na bosu nogu u to vreme, dok ljudi gledaju u šoku. Onda im kaže: evo ovo je prozor! E sad dal je to prozor ili nije recite sami, al da svetosavski odrađeno, to stoji!

1983. utakmica španske lige. Opšta tuča između igrača Barselone i Atletik Bilbaoa i u jednom trenutku vidimo kako Maradona svetosavski kopačkom zabada protivničkog igrača u predelu jaja. I ostali mu se pridružuju zabadajući protivnike kopačkom u stomak, đale itd...

Komentari

Sećam se ove defke, retko sjajna. Zakleo bih se da je bilo jedno deset komentara. + i *

Odlična, podržavam predlog za odabrane.+

Hahaha, kako je jako.
Ali "sobaljuje"...Odlična.

Gle, ja ovo izgleda već plusirao. Kul.

Колко је ово ненормално! +

Плусирао одавно! Јебе! Заслужно у излогу!

Pišanjac.........+

Licno, mislim da je glupa definicija -

Maradona je katolik i to sam lično video u jednoj njegovoj emisiji gde je igrao tenis nogama sa Batistutom jer se molio Gospi koja je Bog za katolike. To inplicira da Sveti Savo nema nikakve veze sa Maradonom, još manje sa Španskom ligom (španci su takođe katolici) a i umro je 1236 na Bogojavljenje (mada nama pravoslavcima živi u srcima iako je jedini živi svetac (tako se kaže) Arhangel Mihailo).
Ipak sam ti dao plus da bi imao za čet i za forum 50 poena.

Modovi, opet malo dosadno?

Đizo, o čemu ti to? Niđe veze.

Добро ово, џасви ми се :) +

Modovi, opet malo dosadno?

Чуј мало...

haha, kol'ko se smejem ovome :D :D + naravno

pomalo glupa definicija

Svaka cast na izboru za odabranu, jako jako kul defka.

Izvinite, šta su đale?

Ah, evo reče mi mlađa sestra...