Prijava
   

Tehno obrade

Nacin da se mladim pozerima predstavi neka sjajna rok/metal/pank pesma i to na nacin da joj ubiju dusu, sazvacu je, ispljunu i serviraju omaldini.
Naime, uzme se jedna fantasticna pesma, kao sto je na primer ,,Another brick in the wall'', ubaci se neki beat u pozadini, ubrza se tempo i to sahrani i svaku iluziju da ce gore-pomenuti pozeri shvatiti genijalnost grupa kao sto su Pink Floyd, Deep Purple, Iron Maiden, The Who, Animals itd.
Sto je najtuznije, te tehno verzije cesto medju narodom postaju daleeeko popularnije od zamisli originalnih autora. Te tehno verzije preko noci postaju bolje, muzicki kvalitetnije i, ono sto me ubija u pojam vise od svega ,,mnogo dobre za igranje, kako da igras uz ono dosadno sra*e''.
I tako se ta tehno verzija vrti po splavovima, disko-folkotekama vrti jedno dve nedelje i posle ode na otpad zajedno sa ostalim pesmama za ,,jednokratnu'' upotrbu.

Posle nekog vremena od objavljivanja pesme sednes da popricas sa drugom:
-E, vozdra brate sta se radi? Jao sto smo napili glavine sinoc u Emporijum, pustali Fear of the dark i Another brick in the wall,brate, znaci bilo je extra, vrh vrhova brate!
-To su super pesme, nisam znao da to pustaju tamo...
-Ooooo, Pavle poceo da slusa tehno i zabavnjake! Ako, ako, bolje ti je da se manes onih drogerasa i cupavca. El znas ti da oni...
-Cekaj bre, kakav tehno? (wtf?)
-Pa one pesme, brate....
-Te pesme su rok, tele jedno, a ne tehno!!
-Haaaaa?Rok? (W T F?? ) Ti si bre lajsnuo, nemas ti pojma!

Komentari

Gde da ti rasporedim još koji plusić za ovo?

Dao bih ti sto pluseva.
Nisam čupavi, masni, rošavi metalac, ali si potpuno u pravu.

Dala bih ti mnooogo plusOva za ovo. :)

Значи, мени је електронска музика начин живота, али се чак и ја гнушам тих бљувотина од прерада.Увек сам у расправама на теме ремиксовања тврдио да ни по коју цену неке песме не треба ремиксовати,а наведене у дефиницији су међу њима.Успут, заборавио си да наведеш и оне прераде Пеперса...Мислим да је то био врхунац целог тог, назови, покрета.Тад сам се баш запитао где иде мејнстрим електронске музике иако сам увек био андерграунд и никад ме те сладуњаве ствари нису занимале.

Bravo majstore za definiciju!
Najgore od svega je što su se toliko ispucali sa tim "obradama" rok hitova iz 70-ih i 80-ih godina, da su sad počeli da obrađuju one izbljuvotine iz 90-ih godina!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Imaju i mali edukativni domet.Deca nešto čuju, pa pitaju da li ja za neku stvar znam, srećom imaju koga.:)+

Vrhunac su tehno obrade Nine Simone i Elle Fitzgerald.

to od peppersa jos nisam cuo...a nebi ni voleo, jer bi mi to ogadilo pesmu, i ovo sto sam cuo je previse:)

Jedno od največih sranja što sam čula je prvo pop a onda i neka kao tehno obrada pjesme Flojda "Comfortably numb" i to sve u razmaku od 15min. A deset minuta prije toga slušala original. Sve troje sam čula na radiju. Išla sam ulicom i mrva je falila da krenem da psujem na sav glas...'Bem im ja sve...

Pop verziju su obradili Scissor Sisters i odlična je.
Tehno obrada je...bljak!

Sta, ima neki techno Maiden??? Ne daj boze; pa to tacno da ih izgazis...

ma ima, evo, nisam hteo da kacim dva klipa, da ne budem navalentan:
http://uk.youtube.com/watch?v=ONMgMdfbG5c

Sad sam odslusala to sranje, i mogu slobodno da kazem da je sranje.

tuzhno ali istinito... +

e i ovo je tebi dugacko evo ti + xe xe

evo ti pilsPlus! klince trebana neki način edukovati. ipak se pronalaze načini da im se stari zvuk provuče kroz uši.

+
Ja sam cula u jednoj diskoteci obradu Boba Marlija (dodat je neki ekstremno agresivan beat), a takodje i jednu obradu Betovenove 9. simfonije (!?)

Tehno obradu Betovena? To je silovanje...

Definitivno jedan veliki plus...