Prijava
   

Teoreticari zavere

Grupacija ljudi koja smatra da poseduje izvesna tajna znanja i zele da ta znanja podele sa apsolutno svima u svojoj okolini, glumeci neke prosvetitelje, heroje ili spasitelje drustva. Sebe vide kao izuzetno inteligentne individue koje su jedine dovoljno pametne da shvate da se nesto veoma opasno desava iza zavese, dok ostale gledaju kao ovce za sisanje koje sve veruju medijima. Medjutim ono sto oni ne shvataju je da su upravo oni ti koji veruju medijima, s'obzirom na to da se njihova znanja sastoje iz dva odgledana klipa na yt, ili su iz nekog novinskog clanka(naravno uvek su to neke nepouzdane i nepoznate novine tipa kosjericnovine.sr.com). Iz te uloge heroja jako tesko izlaze, i posebno je karakteristicno za ljude koji su 40+, koji zbog svog neostvarenog zivota sada zele da na neki nacin doprinesu drustvu, otkrivajuci im istinu i otvarajuci im oci. Nevidjeno su naporni, cesto i prepotentni. Savrsene osobe za izbegavanje.

-Ej jel si cuo da Elon Musk ubacuje cipove u carape da bi nas pratio i proveravao nam puls?
-Brate odakle ti sad to?
-Veruj mi brate sve ima logike, poslacu ti klip na yt, sve je super objasnjeno.
-Brate necu to da gledam, da li si normalan?
-Pa da, vi ste svi budale i nista ne verujete zato tako i prolazimo, verovatno verujes i da je zemlja okrugla i da postoji gravitacija, isprani mozgovi...

Komentari

Ако пратиш њикиликс и одгледаш три клипа на битчуту онда је то пракса завере.
Пљус

Ovisi kako za što. Ako se klinička ispitivanja po uglednim i istaknutim znanstvenicima vode minimalno 5 godina kako bi se utvrdile sve moguće posljedice, a oni nude cjepivo niti nakon godinu dana, i to po nekoliko proizvođača, onda se zapitaš? Za rak i AIDS još nisu našli, a za ovo su više kompanija našli. Pri tome države koje pristanu kupiti cjepivo, moraju potpisati da se odriču tužbe za eventualne nuspojave. Za vražji toster dobiješ garanciju.

Za rak i AIDS još nisu našli

гарантујем да постоје лекови вакцине шта год за ова срања само није у интересу фармакомафије да их пусти у промет, јербо, ко би онда ишао код лекара, у апотеку...

Govorim o "službenom" pronalasku. Jedan je dobio Nobelovu nagradu 20-ih godina, govorio je o tome kako rak ne može opstati u lužnatom organizmu i da treba alkalizirati tijelo. Sjetit ću se kako se zove.

Činjenica je da se neki lekovi kriju, međutim, u dosadašnjoj praksi svako ko je otkriven u prikrivanju potencijalno spasonosnih lekova plaćao je visoke kazne. Postoji više slučajeva u istoriji, pominjao nam je profesor iz strategijskog menadžmenta.

Svakako, nije ovde problem da neko DOKAŽE. Teoretičari zavere uglavnom ne dokazuju već samo šire svoje iracionalne misli i cilj im je da zarade pare od mentalnog trovanja naroda, odnosno, da im što više mase poveruje.

Problem je kad se jedino dopušta jednoumlje, a teoretičarima zavjere se zovu i oni koji se pozivaju na istaknute znanstvenike. Npr. protiv korone Rashid Buttar koji ima više završenih fakulteta i koji je u zadnjih 20 godina više puta proglašen među 50 najboljih doktora u Americi.

Nikako jednoumlje, da je jednoumlje postojalo i dan danas bi smo verovali da je zemlja u centru svemira i da se sva ostala nebeska tela okrecu oko nje. Pod teoreticare zavere ne smatram ljude koji su zainteresovani za jednu temu, posvete joj se i edukovani su o njoj, samim tim donose neke svoje zakljucke. Ali ono sto je karakteristicno za takozvane teoreticare zavere' je to sto oni imaju niz teorija, a ne samo jednu. Jednostavno imaju tu zelju za kontra misljenjem u odnosu na drustvo za sve moguce teme. Zato sam u primeru i naveo da jedna osoba govori i o gravitaciji, i o ravnoj zemlji i o Elon Musku, jednostavno njihova znanja se rastezu od astronomije do kardiologije, hirurgije, ekonomije itd itd.
Lazanski je bas radio intervju sa jednim veoma simpaticnim gospodinom, tema je sletanje na mesec, gde covek vise od sat vremena prica o svim najsitnijim detaljima, o motorima, modelima motora, koji deo je za sta sluzio itd (preporucujem svima da pogledaju ako imaju vremena), ali to naravno ima mnogo manje pregleda od nekog 10minutnog klipa gde se iznose neke nebuloze o laziranom sletanju, koje su veoma privlacne za ljude koji nisu zalazili u tu temu i lako se pecaju na to.
Dakle zakljucak, jednoumlje ne, ali jos vece ne za namerno kritikovanje dokazanih cinjenica na kojima su neki radili decenijama.

Ali ono sto je karakteristicno za takozvane teoreticare zavere' je to sto oni imaju niz teorija, a ne samo jednu. Jednostavno imaju tu zelju za kontra misljenjem u odnosu na drustvo za sve moguce teme.

OVO.