Prijava
   

Tesla

1. Američki naučnik srpskog porekla. Briljantan pronalazač.
2. Zidarska alatka koja služi i kao čekić i kao poluga za vađenje eksera.
3. Automobil na struju koji proizvodi Američka kompanija Teslamotors.

Juče je kroz Beograd prošao jedan takav automobil i dospeo do udarnih vesti. Automobil koji ne zagađuje životnu okolinu. Automobil koji se u potpunosti pokrće električnom energijom. Zašto je ovo bila udarna vest? Ne znam. Iza tog automobila je prošao jugo sa pocepanim auspuhom. Da, Tesla je ipak američki naučnik.

Komentari

nije maericki naucnik,reko je jednom da ce mu najsladja pomisao biti kad da je njegovo delo delo jednog Srbina(izvinite na greskama,pisem u zurbi),a jel zna neko sto je pored nalepnice SRB,stajala dva puta veca nalepnica za hrvatsku?

Srbin iz Hrvatske.U Srbiji je proveo 24 sata...

Možemo i mi i hrvati da polažemo pravo na njega koliko hoćemo. On je čovek slavu stekao kao Amerikanac. Ni meni se to ne sviđa ali je istina. A Srbi kakvi su uhvate se za taj jedan jedini dan kad je bio u Beogradu i odmah "on je naš". Šta je tom čoveku pruženo od tadašnje države? Ništa! Baš kao što i danas sigurno ima mladih ljudi, naučnika, umetnika, sportista koji isto ništa ne dobijaju od ove države. To treba da bude sramota svih nas. Jer smo mi doveli govna na vlast sa nadom da će se nešto promeniti.

Bitno je samo to da je Tesla nosio bele rukavice:)

Iskopiraću komentar jednog čoveka ovde.

Da, tvoj komentar zvuci logicno, ali samo za nas.
Imao sam prilike da na standu Tesle na Pariskom autosalonu pre dve godine razgovaram sa inzenjerima te kompanije. Usput sam ih pitao znaju li odakle je Nikola Tesla. U glas su rekli "iz Ceske". Tada sam ih ispravio i rekao da je Srbija u bivsoj YU i da je glavni grad Beograd. Vrteli su glavom po sistemu "to je svejedno" i mozda mi i nisu verovali.

Sve je čovek rekao u defki. Mi pravimo Yugo, a amerikanac auto sa teslinim imenom na struju!

Ок, нећу да се упуштам у дебату о томе шта је Тесла био по националности, јалова је то борба, али ово под 2. је највећа глупост коју сам прочитао у скорије време. "Тесер" или у мом крају "Ћесер" је алатка коју чини ми се описује овај неуки младић и нема апсолутно никакве везе са Николом Теслом. Да могу, дао бих ти и више минусева, али ме мрзи да правим додатне налоге.

Kod mene u kraju tu alatku zovu tesla, bilo smi smesno kad sam prvi put cuo (bio klinac).

Sta je Tesla bio po nacionalnosti je apsolutno nebitno. Rodjen kao gradjanin Austro-Ugarske monarhije, etnicki Srbin, emigrirao u Ameriku. Sav naucno-istrazivacki rad obavio u Americi, za americke pare.

Njegov rad ipak pripada americkoj nauci, a ne srpskoj, hrvatskoj ili austro-ugarskoj. Na nasu vecitu sramotu, kao sto neko ranije rece.

@ja licno
Jel me volis sto mislim da Srbi iz Hrvatske nisu manje Srbi od nas iz Srbije,samo vise...Teslu su u Beogradu odjebali,a trazio je {i dobio}da mu na sa'rani violina svira "Tamo daleko".

Уф, ако пише на википедији онда мора да је истина. Моја грешка је што ме је ово твоје тесла повукло да помислим да је тесер синоним за ћесер, а у ствари је "кесер (тур. keser од kesmek сећи) тесарска секира; врста ћекића којим се може укивати, сећи и тесати, брадва; ћесер." цитат са 408. стране Вујаклије (она књига, не сајт ;)). Такође у тој књизи не постоји "тесла".

Ama brate, ako ništa drugo, tako tu alatku zovu u mom kraju. Nemoj više da spemuješ.

Srbi iz HR su sa turbo punjačem, a tebe volem zato što te volem. Čitajte Pištala: Tesla portret među maskama. Teslu niko nema pravo svpjatati jer je on život poklonio nauci

Jedite vi govna, nemojte 'sovat mrve!!! xD

A Tesla kao jedinica magnetne indukcije? Tesla je sam rekao " Ponosim se svojim srpskim poreklom i hrvatskom domovinom". Nemoze se reci da je Hrvat jer to nije,rastao je u Austrougarskoj a ceo zivot proveo u belom svetu (preko Austrije,Francuske pa sve do Sjedinjenih Drzava). Inace Tesla je covek koji je doneo svetlo, bas se pitam da je Edison pobedio sa jednosmernom strujom gde bi sada bili.