Prijava
   

Todorci

Demonski konjanici iz slovenske, a samim tim i mitologije Srba koji tada još uvek nisu primili hrišćanstvo. Ne polu čovek- polu konj već polu čovek- ceo konj, tj. konj i jahač su jedno biće a taj jahač nema svoje noge nego raste konju iz leđa. Pokvareni i zli gadovi koji noću jure ljude i uživaju da ih kasape mačevima, gaze kopitima ili ih raspore i zapletu im creva zbog toga što nisu poštovali određene zabrane i običaje na koji su ih izlapele čukunbabe upozoravale. Iza njih jaše njihov ćopavi vođa na ogromnom konju, Veliki Todor, koji je danas poznatiji kao Sveti Todor i koji nosi veliku sablju i kalpak preko lica koje niko nikada nije video. Važno je i znati da su najaktivniji u toku Todorove nedelje. Nikako ih ne mešati sa onim pičkama kentaurima.

Čukunaba: Sine gde ćeš u toj jakni roze? Ne sad da nosiš roze kad je Todorova nedelja, znaš koliko on mrzi te šljašteće boje! Todorci će da....

Čukununuk: Ma teraj se bre baba u tri lepe i ti i tvoje izmišljotine, smorila si ženo! Alo! Ovo je dvadeset prvi vek, ova jakna je fensi i ribice se na ovo sada pale a ne na pletene prsluke! Vozdra!

Pola sata kasnije unuk leži nasred puta iskasapljen, izgažen kopitima i upredenih creva a na asfaltu njegovom krvlju ispisane stoje reči 'JEBALE VAS VIŠE TE PEDERSKE BOJE I SAVA IZ KIKINDE!'

Komentari

Genijalno! U Odabrane!!! Citao sam o njima u Kosingasu, tamo pise ovo sto si gore napisao, ali sa ispravkom da je slovenski bog Triglav njihov sef, a da ga je sveti Todor sredio...

E vidiš plastični, to nisam znao :)

Jezivo dobro :) +*

Hvala vam moderatori što ste mi napokon stavili defku u odabrane i što ste mi pomogli da je sastavim. Nadam se da vam se dopalo ono prase, jagnje i litre vina koje sam vam jutros doneo na adresu vaše redakcije ololololololo

Mi Todorovici vodimo poreklo od njih i takodje mrzimo fensere u jaknama sljastecih boja.

'JEBALE VAS VIŠE TE PEDERSKE BOJE I SAVA IZ
KIKINDE!'

Bolji primjer u životu ne vidjeh +++

Au brate koliko si ti sad objasnio, pogotovo primerom... Aaaaa! +

Oduševila me definicija.

Stvarno ubistvena defka +

I da, mogao si u nesto nesto Tigrasto da obuceg glavnog lika, da bude pravi Decxko ;D

E jebiga, nisam želeo da mi defka bude previše decxkasta :)

Slovenska mitologija jebe, i super definicija.

uh, dojajno bre!
saću i da je omiljenim!

Eto, kažem ja da babe jebu...

Takvi su nam preko potrebni danas!
+

E ovako treba jurišati stavljanje na naslovnu
:stavlja kalpak na glavu i krstari plus:

За Саву увек плушчина. Кобјасн. +

Ja koliko znam u pitanju je Todorova subota, a ne nedelja i konkretno je sustina u tome da covek ide sam putem i odjednom cuje topot konja i ako se okrene mrtav je.

'JEBALE VAS VIŠE TE PEDERSKE BOJE I SAVA IZ
KIKINDE!'

Primjer je pobijedio :D +

nisam siguran da ovo ima veze sa našom mitologijom, više mi liči na savremenu izmišljotinu koja će se dobro prodavati. ne pominju se u narodnim pričama i pjesmama, koliko znam. ako neko zna za nešto tako neka linkuje, baš me živo zanima.

od mene minus, za svaki slučaj.

srbi za sve moraju imati svoju verziju tako da je ovo srpska verzija kentaura ...

Искасапила би га ја у розе шљаштећој јакници, не треба му Тодорац.

Pojma nemam o čemu ova defka govori niti sam upoznat sa Todorcima..al je tako dobru sliku stvorila pred očima kada je pročitah, da sam s merakom lupio plus!

hahaha jebem li ti jade :D plus podrazumeva se

Jebem li ti jade, sto bi rek'o Sila :D +

Jесу ове слике илустрације из књиге "Але и Бауци"? Прочитах је пре 10ак година, нешто су ми познате.

Ja koliko znam u pitanju je Todorova subota

Radi se o nekoj vrsti Todorove sedmice, pod tim sam podrazumevao nedelja.

CITAtnisam siguran da ovo ima veze sa našom mitologijom, više mi liči na savremenu izmišljotinu koja će se dobro prodavati.TATIC
Da, pogotovo na zainteresovanost srpske omladine za istu. Imao sam nekada knjigu o ovim čudima koju je Vuk pisao, štampana je '80i neke ali ko zna gde je sad i da li je čitava uopšte sa veoma lepim ilustracijama i u njoj su bile neke bajke od kojih se kosa diže na glavi. Npr. 'Petar bega od smrti'

Линак, за оне који мисле да је ово савремена измишљотина: http://www.google.com/search?tbm=bks&q=%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B8

Избришите у претходном линку amp;, Вукајлија двоструко ескејпује. <o.o>

Плус на квадрат, поготово за "оне пичке кентауре".

Иначе, све што ја знам о Тодорцима научио сам из "Ала и баука", где је илустрације (укључујћи и анатомске цртеже Тодораца) радио Растко Ћирић.

Тодорци се појављују као мотиви у првом српском FRP "Баш Челик", а он је разрађиван у сарадњи са Етнографским музејем, тако да је све што је речено у дефки апсолутно тачно...

Узгред буди речено, "Але и бауци" тврде да у Србији нема ћентавра (кентаура), јер су они били ендемска врста из Грчке (Пелијска гора) која је, наводно, изумрла... Не сећам се тачно, и ја сам их читао пре десет година...

Pobeda Todoraca je izvesna, naročito u letnjoj noći jer Todorci jebu, to svi frpovci znaju. Ja sam ih sreo jedne noći ha Homolju kada su me spasli od vlaške crne magije i zato ovo ide u omiljene.

Ma pustite ih u kurac, uvek se nađe neki mudroser da se pravi pametan.

Svaka čast! Uvek plus za dobro odrađenu definiciju vezanu za slovensku mitologiju, pogotovo na ovako dobar način.

Ovim "filozofima" kojima je ovo sve nepoznato želim samo da kažem: "evo, čuli ste ovde - više ne živite u neznanju". 'Ebote k'o a su iz KOštunića.

Ponavljam - PLUS iiiiii omiljeno. Svaka čast!

Косингас најјача књига! Одлична дефка! +

axaxaxaxa prejakaa :) +

Занимљива дефиниција. Не слажем се да омалдина треба да нам се бави бајкама и митовима, јер како пишу овде и како се изражавају, још су на нивоу пећинског човека, па би им елементарна писменост и нешто радне праксе много више помогло у животу.
Овако ће испасти лепи Тодорци - рођени као људи, а тегле као коњи.

Iza njih jaše njihov ćopavi vođa na ogromnom konju, Veliki Todor - кад сам читао ово одмах сам помислио - ма какав велики Тодор!? Ћопави коњ - велики Тиле! (за омладину која не зна ко је био тиле - проусташки диктатор који је натерао Србе у исто државу са свим могућим вековним непријатељима. При томе није разговетно причао српски, слично кваљу свбије александву шумаденцу.

Ovo je veliki trenutak za Dragovo. + :)

Napred Levač! :-))

"Nikako ih ne mešati sa onim pičkama kentaurima." - Genijalno! :)

+ i omiljeno

Hvala vam zemljaci moji, Kurde legendo ovog sajta i Jewdjo, legendo levačkog fudbala.

Koje sranje.

Evo, nikako ne mogu da zaspim sada, kada je jedan eminentni autor kao što si ti, čije su definicije uvek u odabranima dao tako precizan i surov kritički sud. Mršte u kuhinju bre!

Vodkopija
Koje sranje.

ima pravo covek (svi imaju pravo na svoje misljenje)

Роки Билбао™
Hvala vam zemljaci moji, Kurde legendo ovog sajta i Jewdjo, legendo levačkog fudbala.

Koje sranje.
Evo, nikako ne mogu da zaspim sada, kada je jedan eminentni autor kao što si ti, čije su definicije uvek u odabranima dao tako precizan i surov kritički sud. Mršte u kuhinju bre!

nemoj se mnogo zanositi, to sto je u odabranim ne mora nista da znaci
i ako nema neke kvalitetne definicije ipak moze da komentarise

i ako nema neke kvalitetne definicije ipak moze da komentarise

Pa znaš kako, mogu i ja da komentarišem da Roko Zifredi loše jebe gledajući njegove porniće.

Роки Билбао™
i ako nema neke kvalitetne definicije ipak moze da komentarise
Pa znaš kako, mogu i ja da komentarišem da Roko Zifredi loše jebe gledajući njegove porniće.

to ti kazem

videh Savu jutros na pijaci,jedan rukav mu krvav,izgleda ništa od tantijema i autorskih prava...

Svaka čast za definiciju. Trebalo bi malo više da se edukujemo o našoj mitologiji. Sramota je da Grci svoju mitologiju poznaju kao svoj džep, dok mi o našoj mitologiji znamo koliko znamo o Hadersfildu.

Koje sranje.
Evo, nikako ne mogu da zaspim sada, kada je jedan eminentni autor kao što si ti, čije su definicije uvek u odabranima dao tako precizan i surov kritički sud. Mršte u kuhinju bre!

Ne znam jos uvek kako da citiram, ja sam bedni mali pocetnik koji se drznuo da komentarise. Ti si jedan mali kompleksas. Evo, do jaja ti je definicija, kao i svaka od kad si clan Vukajlije. Tebi je u stvari prva definicija koju si objavio bila u odabranim, a svaka sledeca izazivala salve odusevljenja i smeha. Tako ce biti i u buduce, amin. Pozdrav iz kuhinje za nedojebanog sovinistu.

Hvala, drago mi je da si se snašla :****

http://sr.wikipedia.org/wiki/Тодорац - mali dodatak definiciji i svima onima koji misle da Todorci nemaju veze sa staroslovenskom mitologijom.

Moj profesor likovnog je Todorkov i mnogo je zajeban, mislim da ima veze sa ovima.

Косингас, а потом и Змај И Ждрал (први део триологије о Обилићу) јебу епохално!
Копље светог Георгија изашло!!!