Prijava
   

Tomaš Repka

Ako se rodiš u mestu pod imenom Slavičino u čemernoj Čehoslovačkoj, jasno ti je otkako progledaš da konvencionalnim metodama nećeš mnogo postići u životu. A ako si pride psihopata, malo toga ti ostaje - metalurški kombinati ili sport. Naš junak se odlučio za ovo drugo, na opštu radost vaskolikog plebsa sa poštovanjem za kotrljanje bubamare.

Tvrđi od lokalnog čelika, sa manično ludačkim karakterom koji ga prati od rođenja, brzo je skrenuo pažnju na sebe. Legenda kaže da je imao svoju sobu na praškoj ortopediji gde je redovno smeštao protivničke napadače. Njegov marketinški potencijal Sparta nije mogla da ispusti i postao je njihov fudbaler.

Verovatno bi bio napisan zakon koji mu zabranjuje prelaženje granice da nije bilo najpičkastijeg tima u istoriji Serije A, Fiorentine sa kraja 20 veka sa flafičastim Batistutom, Toldom i Rui Koštom. Kako im je ozbiljno pretilo premeštanje u žensku ligu Apenina, gazdama kluba je bila potrebna protivteža, nešto sa mudima i testosteronom da opegla i donese balans na licenciranju. Ne postoje zvanični podaci koliko su ga platili Sparti, velika je verovatnoća da su Česi ovima platili samo da ga odvedu, svakako je to bilo manje para od uobičajenih kazni za kartone i bolnička lečenja rivala.

Repkin učinak na čizmi je bio spektakularan, 6 protivničkih igrača poslatih u bolnicu uz isto toliko direktnih crvenih kartona. Gol nije dao, fudbal ga kao takav nije baš ni zanimao. Kap koja je prelila čašu je bila utakmica protiv Parme, kad je u direktnom prenosu krenuo da zadavi Kolinu.

Bilo je svima jasno da će teško naći klub za njega. Ipak, kako to sudbina namesti, gazda čekićara iz Londona je slučajno gledao njegovu utakmicu dok je oštrio masat i zaljubio se na prvi pogled.

Nema se šta mnogo reći o Repkinom učinku u Vest Hemu. Gol nije dao ako to neko misli, ali je dao nezaboravne uspomene nekolicini protivničkih igrača i ostavio pozamašan trag u registru crvenih kartona Premijer Lige. Posle nekog vremena su nekako uspeli da ga evakuišu kući u Češku gde je nestao iz javnog života.

Za njega se ponovo čulo kad je osuđen da dve zatvorske kazne. Prvi put kad mu žena nije spremila zemičke po želji, okačio je njene slike i telefon na sajtove za prostituciju. Drugi put za ozbiljnija krivična dela, ali o tome drugi put.

Svima je jasno da ga čeka ludačka košulja kad-tad.

Faking ledžend.

Komentari

НАдам се да ниси озбиљан са овим што си наисао.