Prijava
   

totem

To vam je neka zajebana životinja ili biljka(!?!), koja vas štiti na spiritualnom nivou, daje vam mentalnu i fizičku snagu koja je karakteristična za nju (kad vam je totem recimo plavi kit, onda ste verovatno simpatični rmpajlija flegmatik koji u detinjstvu nikad nije imao problema sa siledžijama) i uopšte brine se da vam bude dobro u životu, dok se ne pridružite njenom/oj čoporu/krdu/ergeli/roju/busenu/šumi/livadi/koloniji/bašti/štagod posle smrti.

Umpah Pah:"Tako mi pume, mog totema, sad ću da uradim nešto mnogo zajebano. YAK YAK YAK YAK YAK YAK YAK!!!

Komentari

Tačno, totem je biljka ili životinja, koja po verovanjima nekih zaostalih plemena predstavlja nekog od predaka i kao takva se poštuje.

Ne bih rekao zaostalim, neka od tih plemena mogu štošta da nam objasne na polju uzajamnog poštovanja i razumevanja.

Slažem se. Neka od tih plemena.

Jedna od stvari koje mogu da objasne:
Stari poglavica Apača sedi u rezervatu, puši lulu, i razgovara sa dva mlada novinara koji su došli da ga intervjuišu.
- Poglavice, vi ste dugo živeli, videli mnogo generacija belih ljudi, učestvovali u ratovima, videli napredak ove velike zemlje, ali i njene probleme...
Poglavica klima glavom, a novinar nastavlja:
- ... da li je, po vašem mišljenju, beli čovek negde grešio?
Poglavica povuče još par dimova, pa počne:
- Kada su bledoliki došli u ovu veliku zemlju, njom su vladali crveni ratnici. I kako je tada bilo? Nije bilo poreza. Nije bilo banki i dugova. Bilo je mnogo bizona, mnogo dabrova. Vrači su lečili ljude besplatno. Svi su poštovali naše toteme. Žene su obrađivale zemlju i radile sve kućne poslove. Ratnici su se odmarali, lovili i pecali. Beli čovek je bio toliko glup da je hteo da promeni takav svet.

"Orkanski visovi"? Ahahahahahahahha xD

A rekoh ti, bas sam lupio :D