Prijava
   

Trazi posao,a moli boga da ga ne nadje

To je trend prisutan medju beograskom omladinom,koja je zavslia srednje skole ili fakultete i navikla se na roditeljski dinar i smestaj,bez zelje da to ikada promeni,ma koliko to opterecivalo roditelje.Takve osobe vise na birou,ali nijedan posao nece prhvatiti,osim ako nije u pitanju neki gde bi odmah dobili neku titulu tipa "menadzer",ili ako nije neki posao koji je neverovatno dobro placen ,tako da bi od plate mogli da kupe dobar stan ili auto.Svi ostali poslovi na kojima se zahteva da puno radis za obicnu platu,za njih su neprihvatljivi ,tako da nastavljau da zive tako sto zickaju lovu od roditelja za pivo i cigarete i hrane se na kevinom kazanu.

..ali zato su kafici preko dana puni omladine koja "bleji" ,umesto da radi!

Komentari

Stavio sam ti + zato sto imam slicne u okruzenju, samo si trebao da napises "cast izuzecima", jer je danas umetnost naci posao...

Cast izuzecima,a svi znamo da je stvarno umetnost naci posao.Istina ,onaj koji ga trazi na kraju i pronadje onakav kakav zeli,ali u medjuvremenu radi ono sto moze...
U pravu si Veseli,trebao sam da pomenem izuzetke,koji se trude i rade!

Волим ове објективно-критичке дефке. +

Мада, можда није ни уметност него срећа!

Ako me nešto nervira to je reč "bleja", kao da smo ovce jebem mu sve..

plus, u pičku materinu....

gram znanja, kilo sreće

Није. Треба ти среће да хоће неко да искористи твоје знање. Који ћеш неком ако не можеш да завршиш посао, или у теби не види потенцијал да будеш квалитетан кадар?

Реално. Много јебено без ње. Али има изузетака, ал нико те неће ако не знаш нос да обришеш, и само кукаш како вредиш а нико те неће.

Niko te neće jer ne možeš da mu brzo i efikasno odradiš posao, a hoćeš platu.

Posao ne možeš da odradiš jer si završio fax i naučio apsolutno sve što ti nikad neće u poslu zatrebati, a ništa od onog što ćeš svakog dana raditi.

Apsolutno se slažem sa defkom. + Mnogo njih odmah želi da pođe od vrha ili makar nekog fensi mesta sa kancelarijom. Kod nas više nijedan posao nije dovoljno dobar sem tih sa kancelarijom ili rada u prosveti (u srednjoj, nikako osnovna, to je ispod nivoa). Svi moraju da budu doktori, menadžeri, ekonomisti, sekretarice, pravnici, dok recimo zanate i poljoprivredne poslove omalovažavaju. Tužno i potpuno neopravdano. Dokle god se ne promeni slika i ne uvidi da je SVAKI pošteni posao časan i da te treba poštovati jer RADIŠ, biće ovako. Dala bih još jedan plus da mogu.