Prijava
   

Treba izmisliti novu reč za to

Kada te pokrene divan čovek, čarobno dugme, kada ti neko potpuno nepoznat stane na put da bi ti ispunio želju, da bi ti ulepšao dan, da bi ti povratio veru i shvatiš da smo lizali, lizali i izlizali. Oljigavili reči kurtoazijom, da smo neka izuzetno jaka značenja tek obesmislenili. I nismo smislili ništa bolje. Možda nismo verovali u bolje.
-Hvala: Nekada je tako malo reći ''hvala''. Kako da potpunom strancu koji je spreman da ti promeni život, koji je spreman da ti nabavi sve epizode omiljene serije za koju niko ne zna ni da postoji, koji je spreman da sasluša tvoje jadikovke kažeš samo to jadno, izlizano ''hvala''. Isto ''hvala'' koje kažeš onoj neljubaznoj prodavačici kad ti da hleb, isto ''hvala'' kao kad su ti onda poklonili četvorku iz fizike, k'o da ti se jebe baš za četvorku iz fizike, isto ''hvala'' koje kažeš baba sri kad još daš dvajes dinara da pišaš. Ok, svima im hvala. Ali to nije ta reč koja ti treba. Prosto je nema. Ostane ti ćutanje.
-Veza: Puklo te. Spreman si da poletiš, da preuzmeš svaki rizik. Voliš. Od sveg srca. I pitaju te ''je l' si u vezi'', a bio si u vezi i s Kurtom i Murtom, i ona smaračica je insistirala na statusu ''in a relationship'', pa ajd' to, nego i ''with Taj i Taj'', iako si najradije hteo da je i uživo izbrišeš sa liste. I kako, kako da poistovetiš nekoga koga si hteo da brišeš sa nekim ko ti nedostaje i onda kada je tu, koga bi najradije imao u tri primerka. Ne ide. I ostane ti ćutanje. radije ćutanje.
-Prijatelj, ortak, drug, brat. Sve smo ih izlizali. Svi su ''prijatelji, ortaci, drugovi i braća''. Kvantitet komunikacije vidno i negativno utiče na kvalitet komunikacije. Sve je lako dostupno i uvek ima novo. To je jedan moj prijatelj...hmmmm...ne znam kako se beše zove...viđamo se od okupljanja do okupljanja. I kako istim imenom da nazoveš nekog ko ti je zajmio gajbu kad nemaš gde, ko te, neke lude noći, iako dvajes kila lakši od tebe unosio unutra, jer zamalo da zapiš ko kuče pred kućom, nekog ko te slušao onda kad sam sebe nisi mogao? Ne ide. I ostane ćutanje.
...
I ima još mnogo, mnogo reći koje smo izlizali do kraja, ostao kostur od njih jedva, kao od lizalice. I onda se pogledaš u oči, ako uopšte i možeš da skupiš hrabrosti, i shvatiš da si onoj kurvi što te ostavila rekao da je gabor i poželeo joj da je pamprči neki debeli masni čiča pred bankrotom, i onom idiotu si rekao da je uvreda za čoveka kao razumno biće, i onu radnicu u pošti sa velikim sisama što te vraćala da opet čekaš red si oterao u pičku lepu materinu, i dekanu si rekao kad si diplomirao da ti je drago da neš više u životu da ga vidiš. I sve si to rekao sa mnogo strasti. I imalo je kanda nekakvo značenje.
Ali si zato mnoge lepe stvari prećutao. Nije bilo reči za to. Sve je bilo odveć izlizano i sve bi bilo malo...

Komentari

dao sam plus na prvi red. sad cu da procitam. ;)

:) očekujem komentar i kad pročitaš lajkeru ;))

kliknuo sam jednom najnovije i popizdeo. pa majku mu, odaaakle dolaze ovi ljudi? koji je njima kurac?

evo sad pocinjem da citam :)

Ehhh, pitam se i ja....

Nisam mogla da izvalim ko je napisao... A sad se nisam ni iznenadila.
+

Svi su ''prijatelji, ortaci, drugovi i braća''

Ovo je jako realno. Svi su satro bliski, ali kurac. Bas kurac, nema nista od toga. Svi su oni tu da to kazu, ali kad zagusti, kad su stvarno potrebni e tada ti nisu vise to. Dobro, ovo i nije toliko bitno za celu definiciju, ali ajde, nisam mogao da ne prokomentarisem. ;)

U pocetku si mi delovala kao da si se zaljubila, kasnije bas i nisam imao takav utisak. ;)

pamprči neki debeli masni čiča pred bankrotom

Hahaha, zamislio sam takvog cicu!

U sustini, kad sagledam sve, okej ti je definicija. Ja, na primer, volim takve da pisem i da citam. Ne znam zasto je ovako slabo ocenjena.

Zaljubila sam se, ali je ovde od svega po nešto. Ne samo to. ;))
Ok je ocenjena definicija, ljude obično mrzi d čitaju ovolke.;)
Hvala vam! ;)

Aaaaa znao sam! :) To je lepo, mene je tako jednom usralo nesto jako dobro. Samo odjednom dosla inspiracija. Valja to ponekad tako. ;) I mene u sustini mrzi, dadoh plus jer mi je dobro delovala i jos kad sam video da si ti, znao sam da ne moze biti neko sranje. Obicno lose i prolaze jer ljudi ne procitaju celu vec na osnovu pojedinih delova daju ocenu.

Mene pukla inspiracija sa više strana.;)) Takav neki period. ;)
A za ovo

kad sam video da si ti, znao sam da ne moze biti neko sranje.

posebno hvala, dok ne izmislimo bolju reč za ''hvala''. ;)

Stvarno vredi pročitati. Patrik.

Malo je sentiš, ali zaista treba pročitati. Plus.

Mora nekad i sentiš. Valja se. Da se ne izbezobrazimo baš dibidus! ;)

Људе масовно мрзи да читају. Штета, озбиљно.
Браво.

Nato- :*
Ostali: pa to...hvala...za sad nema bolje ;)

Dobra, baš, vredi pročitati :) +

Hoću ovakve da čitam!
Nekada reči dodaju, a nekada oduzimaju trenutku. Višak, jbt, višak su! :)

Mislim da ovo nije za Vukajliju. Treba stvarno da napišeš knjigu jednog dana. Uživao sam u čitanju.+

Mislim da ovo nije za Vukajliju. Treba stvarno da napišeš knjigu jednog dana. Uživao sam u čitanju.

Volela bih. ;) Biće.;)

Cuki, svaka čast. Biće nešto nekad i od tebe. :)

Pocenjujete moj talenat! :P

Aj tvoj i nekako. Al tvojih basista!

Basisti će vam tek doći glave! Moji VRHUNSKI basisti!

Znam o njima više nego o tebi, DejanCukiću!

Uuuuu, šta si mi rekla!;)

Otkud ti Energijo?!
U jb, izvini, ja nešto pomiješala...

Pritisla sam čarobno dugme, da vam više ne budem Dejan Cukić. ;))
Pazi, ladno sad ima i blage sličnosti između naših avatara. ;)

Džaba, ne mo'š da dostigneš nivo našeg kolege kolko god da se trudiš!