Prijava
   

Tri devojke u kabrioletu čekaju zeleno na semaforu ili "Aspekti izlaska jednog golje"

Leto je, Beograd, devetnaest časova i tridesetosam minuta. Vrućinčina koja je tokom celog dana pekla gradske ulice konačno se spustila ispod granica izdržljivosti i izvukla ljude iz klimatizovanosti stambenih objekata.

A i subota je, pa nema "Slagalice" da možeš kvalitetno provesti veče unutra.

I dok oni stariji sugrađani mahom koračaju pored dveju reka tragajući za tim neuhvatljivim večernjim daškom svežeg vazduha koji bi im doneo olakšanje i iznivelisao pritisak, u glavama mlađih populacija pulsira jedna singularna misao umotana u rešenost levela Hilari Klinton da postane predsednicom - IZAĆI. Bilo gde, bilo kako, bilo s kim, samo izaći i iskoristiti noć. Jer leto je prilika da se ona tokom godine zapostavljena kolona muvanja, petinga i koitusa statistički popravi...ili barem vrati na pozitivnu nulu tj. ako si student Građevine ili Muzike, stvarno je svejedno.

Među tim optimističnim življem si i ti, tvoj seksualni život željan lajka neke blagonaklone devojčice i hiljadutristapedeset dingera sa kojih si ojadio lokalnu kladionicu, u četvrtak. Stojiš na pešačkom kod Trga Republike i prepipavaš svoje bušne džepove u nadi da ćeš odatle iskopati još pola flaše malog "Zaječarca" i dva griza pice kod "Bucka", ali ta potraga je osuđena na neuspeh k'o pokušaj novopečene mlade da animira olešenog đuvegiju prve bračne noći.

I dok se spremaš da konstatuješ kako je, jebiga, verovatno bilo bolje da si turio još jedan par sa 1,34 kvotom na tvoj dobitni tiket od pre neki dan, komentar "Izvali ove ljankese..." tvog ortaka-sekundanta ti skreće pažnju na obližnji kabriolet marke Mercedes-Benz i tri ribića od 18-ak leta u njemu. Egzaltirani osmeh, majičica na bretele i naočare za nepostojeće Sunce na svakoj od njih, neki lagani haus piči sa CD plejera - ceo pejzaž neodoljivo evocirajući na scenu sa snimanja reklamnog spota o nečem tako urbanom da mu Ašok Murti tepa "Urbano moje" pre nego ga spava u plinaru na svom vodenom krevetu od eukaliptusa. Ono što gospodin Murti, pak, ne može nikako da zna jeste da u tom trenutku i ti nekome želiš da frkneš u dvojku a u vezi sa pomenutim fensimobilom renomiranog nemačkog proizvođača. Ipak, tvoj gornji mozak preuzima proces racionalizacije - jer nešto ipak mora da stane u odbranu toga što si sirotinja i studentsko govno - i ti gotovo u sekundi nalaziš 108 validnih razloga zašto ni mrtav ne bi eksploatisao međunožja u tom kabrioletu (što će kasnije iskoristiti kreativni tim na Tarzanija.com, ali to je neka druga priča). Tako jedna od njih dobija ćelavog tatu biznismena-sponzora narečenog četvorotočkaša, druga dečka-sitnog krimosa iz Blokova po imenu Žarko (zvanog Kiza...i kojem guta), a treća kupljenu diplomu na Bokoniju za godinu, dve. Nju, fazon, ni govnjivom motkom karao ne bi.

I dok ti se faca oblikuje u ciničan osmeh a usne u rendom pogrdnu reč za žene, iz kabria počinju da biju prvi taktovi "Beograda" Svetlane Ražnjatović, pali se zeleno i tri devojke u kabrioletu cičeći proleću pored tebe i tvog ortaka, ostavljajući vas da se kiselite u jari letnje večeri.

Upućuješ zahvalan pogled u ciklama nebo nad Beogradom i prelaziš ulicu pun nekog novostečenog samopouzdanja. Samopouzdanja koje, bajdvej, neće umanjiti ni kasnije krljanje sa članicom srpske juniorske reprezentacije u šahu...

Naravoučenije: koliko god se nekad osetio bedno povodom svoje sirotinjske situacije, ne očajavaj preterano već oslušni malo oko sebe. Možda oni kojima zavidiš baš u tom trenutku pevaju "Beograd" srpske Velikomučenice, a toliko sirot ti ipak nikad nećeš biti.

Komentari

Dobro naravoučenije :)
+

Slagalica ide i subotom! A bogami i nedeljom.

Plus inače, informacija gratis. ;)

Ehehehe, kako se lepo dopunjavate vas dvojica. Ili dopunjujete i zašto da? :D

kako se lepo dopunjavate vas dvojica. Ili dopunjujete

Pa kad smo puniše... Ili punišići, kako god. ;)

U mom svetu nikad nije bilo Slagalice subotom, ako me razumeš:)

Vau. Zaista gotivna i šmekerska priča mlađanog "sirotana". Vredno truda, greota za minus od gore. Od mene +
Svaka čast!

Vrlo lepo, sa puno dobrih detalja

Lepu atmosferu stvara priča

Atmosfera podseca na snimanje spota Marine Tadic +++

Atmosfera kida svojom istinitošću...ako takva reč uopšte i postoji xd

Ih bre, Profe, pored onih 108 razloga, morao si baš da ubaciš i Cecu kao stodeveti i naravoučenije?
Plus, naravno, veliki, a možda i omiljenim kad se malo ukiseli, neka ga još pola sata.

Neam prigovor, Advokado:)

Ovo još nije na pijedestalu naslovne?!?! Trebao sam poslušati Frenkija, mhmmhm...

Sta te boli uvce, vredelo je. Sad ti palicu u frak, a njima rame na meci reparirano, nema za novo...

Hahaha, realno mogu ja bez tih 30 jura po tekstu.

Inače, trenutno sam u pregovorima za dolazak u "down under", neko takmicenje u Sidneju itd...pa možda i vidiš konačno taj moj štapić...ouvaj, znaš na šta sam mislio:)

Mnogo ste komplikovani bree. Plus na pisanje.

јави се па да идемо у неко зезање... (евараскеч)