Prijava
   

Tvoja majka muze vime kravama

Uobičajena pohvala kojom hoće da se kaže kako ti je majka vredna, časna i pristojna žena.

Tvoja mama muze krave. Ona se spušta na kolena, na pod prekriven svežim senom na kojem krava leži, ona ne vidi dobro, ali njeni iskusni prsti napipavaju mesto gde se nalazi kravlje vime. Ona počinje da vuče i cima dok joj se grudi nadimaju od očekivanja mirisa svežeg mleka, kojim hrani svoju decu. Nežno se osmehne kad krava zgrči vime, i onda započinje masažu da bi vime opustila i oslobodila put za protok hranljive bele tečnosti. Saginje se da bi bolje videla kravlje vime, jer u staji je prilično mračno. Dok muze, nešto je zasvrbi na butini, ona jednom rukom nastavi da muze, a drugom krene da se češe: verovatno je ujed komarca to. Ritam češanja u jednom trenutku se poklapa sa ritmom muže.
„O, Gospode dragi, da...“ reče pošto je najzad češanjem odagnala nesnosan svrab. Onda menja poziciju, još uvek držeći u rukama toplo kravlje vime, dok krava uzdiše od zadovoljstva zbog pražnjenja nabreklog i bolnog vimena. Ona naginje glavu ka kravljoj glavi, počinje da joj šapuće: „Šaruljo, hraniteljko moja, kako bih ja bez tebe ovu moju nejač odgajila.“ Potom opet posvećuje punu pažnju vimenu. Čvrsto, jakim pokretima, izmuza belu tekućinu, a na usta joj pošla pljuvačka dok misli kakav će kajmak od tog mleka da napravi. U trenutku kada je i poslednji mlaz iz vimena dospeo u kantu za mužu, krava uzdrhta i odahnu, a tvojoj majci malo se toplog mleka prosu po ruci. Ona ga skupi u šaku. Krava se zatim otrese i ode u svoj ćošak pored jasli, da nastavi obrok. Ali majka krenu za njom, i rukom koja je još bila pomalo mokra od prosutog mleka krenu da miluje sapi hraniteljke njene porodice. U tom trenutku pogleda u nebo, pa prošapta triput tvoje ime, sa ljubavlju, znajući da ćeš i ovog dana imati šta da jedeš, i da ćeš odrasti u pametnog i dobrog čoveka, o kome će se pričati. Ugledavši kako se kravi oko repa i na stražnjici nakupilo suviše skorele balege, jer štala ne beše dobro počišćena juče, majka uze sa ljubavlju da je čisti, dok se u tom mističnom trenutku poistovećivala sa hraniteljkom porodice, jer, naravno, hraniteljke su bile obe. Kada je završila, pomalo iscrpljena, sede na stoličicu za mužu, podlakti se i zapali cigaretu. Povuče jedan dug dim, pogleda naviše, i izgovori još jednom tvoje ime pre nego što joj misli odlutaše nekuda drugde, ko zna gde.
To je tvoja majka. Tvoja majka radi to.

Komentari

ahahaha tebe treba umodovati, da uneseš malo duha+

Pogodite ko je dao minus? Nisam ja a imate pravo jednom da pogadjate.

VALSINARB? jesam dobila neku nagradu?

7 dana u banji vrujci.

jebi ga, valde mu ovom definicijom oskrnavio onu instituciju od uvrede...

KO DA MINUS - VALSINARBOV DUPLI!

srce, jel banja za 2 osobe? kud sama da idem...

Valde sram te bilo, Branislav ti napisao primer lololo

mislim da bi se ova verzija cari više svidela, pismenija je...

Ово је дивно.

Samo jedna je, mama!

Ali kako si je vrhunski napisao, svaka ti dala.

ma čovek je genije.

Ovo sto kaze Kosmopolita

Sad crvenim, ovo nije tolika moja zasluga, nadahnut sam nadahnutim Valsinarbovim prevodom nadahnutog teksta nekog američkog degenerika, pa sam se setio moje babe i njenih napora da odgaji čeljad, setio se nje u štali, suza mi se skotrljala niz obraz... Otkad je više nema... I onda reko ajd da napišem suprotno od onog degenerisanog.

valdemare, iz produkta onog degenerika si iščupao nešto ovako lepo. to je to, suvi genije.

šta bi tek za mene rekla lebtijebem...

džesi, tebi sam već rekla da si poseban... ljubi tetka:-*

jes, al u pravom smislu :)

mislim ono, retardiran lol

al' si razbio, bravo...
+++

hahahaha znao sam. To je valdemar napisao

on radi to, to on radi

setio moje babe i njenih napora da odgaji čeljad, setio se nje u štali, suza mi se skotrljala niz obraz... Otkad je više nema...

BAKO VRATI SE :((

krasno
poslo mi mleko na oci od ove defke
:''''''''''''''''''''')