Prijava
   

Uticaj vinjaka na Hegelov enciklopedijski filozofski sistem

Neki pametan čovek što je sam sebe nazv'o filozofom nekad reče da je svet zasnovan na borbi i slaganju suprotnosti... Vest Hem i Milvol, Izrael i Palestina, Žare i Goci, Cigani i Grobari. Prvi elemenat drugom daje svrhu, realno da ne bi Milvola kurac bi Piti Danam pogino na kraju Grin Strit Huligansa pa vannabi huligani ne bi imali da drkaju na tu pojavu. Sve je ovo banja na papiru, rekao bi čovjek pametni ti filozofi... jesu, al' u kurcu. Da bi nasrao sva ova sranja koja su oni nasrali počevši od Platona, Aristotela, Aurelija Avgustina, Kanta, Fihtea, Hegela, Marksa i sličnih morao si biti pod tripom nekog alkoholnog derivata u najmanju ruku (rekao bih i da su se pucali u venu al' da nekim slučajem profanka filozofije pročita ovo objesila bi me za muda usred javnog trga, ah ta poezija).
U istoriji filozofije nije zapamćena povezanost jedne persone sa alkoholnim derivatom koji se dobija destilacijom vina kao u Hegelovom slučaju. Hegel se slag'o sa vinjakom ko Arkan sa belom tehnikom, ko Tole sa sudijama, ko pedofil sa detetom od 3 godine... ZNAČI BANJA. Mnogi smatraju Hegela za najvećeg uma koji je hodao zemljom, ikada, možda i ne greše. Međutim, kao što je iza Ajnštajna stajala Mileva, tako je Hegela vinjak pokrivao.

Berlin, 1818. godina
-Džordže Vilheme Fridriče Hegelu, džavoličiču mali, mani se te knjige macane i dođi me otrsi ko Era Ojdanić maloletnicu.
-Daj ženo mani me se, posto sam dekan onog faksa u Berlinu, ne bi ja to al' plata dobra, taman da pokrijem dugove u kladži. Jebo me dan kad igrah da će Napoleon osvojiti Rusiju, dao sam komplet ušteđevinu na to. Sad moram da radim, dali mi da pišem neki enciklopedijski filozofski sistem ideje, nemam pojma šta da pišem.
-Ali luče moje, Grcima su muze bile inspiracija, uleti u mene ko budala u kredit, sve će ti biti super...
-ZNAM! ženo, donosi vinjak, Rubinov zna se. Odma!
-Ali...
-Reko sam odma, idi kod one pičke Kanta (Cunt, en. female genitalia, vagina, he he kako sam duhovit) ako ti se jebe, donosi vinjak i ne ulazi naredna tri sata.

-Rubinštajn od litar - čekd.
-Ipče Ahmedovski - Kad nestanem jednog dana - čekd.
-Žena zavezana u kuhinji đe joj je i mjesto - čekd.
-Litar rasola u slučaju nužde - čekd.

E ajmo, pušti Ipčeta da se zagrijem malo uz koju, ideja će sama krenuti.
(par minuta kasnije nakon pete čaše vinjaua)
Znači ideja, znači litre i litre ideja dnevno. Logično je... da breee, logikaaaaa, ideja počinje u logici. Eto ga, još ću nasrati da je tu ideja nesvesna sebe...
i ja sam ih varooooooo, u tamnicu života sebe zatvarooo, i sad me živooooot, muči i secaaaaaa ej pesme tužneeee vi ste moja decaaa... TO IPČE AMAJLIJO.
Smiri se Džordže Filheme Fridriče Hegelu, mora se raditi, e vidi vinjak nije ni trećinu, bruko i sramoto familije
(nakon još par čašica)
Vinjak je sasvim prirodno piće dobijeno od... kurac je moj ovo prirodno, destilovana nafta, al radi svaka čast... PRIRODNO, PRIRODA SINOVIIII, ideja ide u prirodu, postaje polako svestna sebe kao biti svega, joj majko moja neviđena koji sam ja car. Daj da drmnemo još koju čašicu, može li kolega?
-Ali dušo ti si sam u sobi.
-ĆUTI ŽENO JESAM TE ŠTA PITO, MOJ KOLEGA I JA SAD DRMAMO PO VINJAK, SAMO GA ON PROSIPA JEBO GA BOG KO DA GA NEMA.
-Dušo priviđaju ti se opet oni duhovi, previše si popio.
-Duhovi, duh... kasper d frendli gouuuuuuus DUHOVI TEBRA, ideja ide fazu duha gde postaje svestna sebe, i to u filozofiju... KANTE MAJSTORE PA TI SI BOOOOOG!!!
-Ali dušo ti si Hegel.
-Jebem ti ženo majku božiju ja dok crnčim da imamo ljeba da jedemo i odigram Vigan iz iksa u kec ti samo sereš, donosi rasol da se dozivam sebi i nosim ovo na univerzitet.

Komentari

Kakva lucidnost, bravo.

kako moze da mu zena kaze da je sam u sobi? plus vala

Vid Cokule što se raspisao.

Dobro je ovo. Zanimljivo za čitanje. A inače ja gotivim defke gde se neke istorijske ličnosti povezuju sa nekim domaćim proizvodima ili izrazima i tako to +

Тенк ју, опет се залетити да пишем, ваља се :)

Hahahahahahahahaha.
+