Prijava
 1.    

  Vašari

  Nastaju povodom nekog praznika (a najčešće većina ne zna ime ni značaj istog).Za jedno jutro glavna ulica u opštini se napuni raznim prodavcima uvaljivačima.
  Tu se mogu sresti nadrilekari sa prirodnim melemima, prodavci: posuđa, varjača, kučića, sunđera,kalendara sa Mladićem i Dražom,kupusa,burića,rakije i roštilja sumnjivog kvaliteta.Inače ovakve "malograđanske ekspresije" (kako ih učeni ljudi zovu) su idealna mesta da džeaproši "level up-uju" svoje sposobnosti,a pirati uvale svoje CD-ove.Iako svi znaju da će tokom i posle vašara nastati ogromno đubre i da će im novčanik biti sigurno olakšan,ipak na njega dođe pola grada i okolnih sela.

  Topola
  Šid
  Novi Pazar
  Mladenovac
  Šabac
  Ruma
  Jovanja
  ....

 2.    

  Vašari

  Preteče današnjih muzičkih festivala. I na njih se išlo da se sluša muzika, popije koja i ašikuje s djevojkama i to samo tako, po pričanju baba, hvatanjem jednog do drugog u kolu. Za njih se pripremalo sedmicama ranije. Vašari su danas poprilično izumrli i prevaziđeni sem u zabačenijim dijelovima naše domovine.

  Danas najpoznatiji vašar je onaj u Guči. Na njega se još uvijek rado ide i postao je nacionalni brend. Nekako se srećnom zvijezdom poklopio sa trubačkim saborom, tako da imate i mnoštvo Cigana da vam sviraju baš k'o ono u stare dane.