Prijava
   

Važno je učestvovati

Glavna uteha onima koji idu da učestvuju u ratu ili u tako neku tabačinu. Naročito gospodi iz prvih redova, koja imaju onako baš lep pogled na onu ogromnu oružanu gomilu na koju treba da nasrnu. Poneki kmet ima motiku, poneki kuku, možda se nađe neko sa verigama, ali glavno su bili odličan štit da se potroše strele protivnika, pa da onda nagrnu oni utreniraniji pešaci i konjanici, koji su smešteni na udobnom odstojanju iza. Čovek bi pomislio da te oni slini porezi, desetine prihoda automatski namenjeni plemstvu mogu spasti rata, ali jebiga, ko si ti da osporavaš ambicije lokalnog vlastelina?

-Pa, izvinite gospodaru, da li je baš neophodno da i ja učestvujem? Mislim, ja sam nekako star, nekako mi se čini da sam korisniji da prehranjujem ovu moju decu, ne znam koliko bi se snašli da ja odem nonaj svet.
-Ništa se ti ne sekiraj, idu i oni sa tobom.
-Nešto mnogo kašljem u poslednje vreme...
-Opaaaa, zaraza, taman malo pokretne virulencije! Bog je na našoj strani!
-Ali kako ću ja da se vratim kući?
-Ma, nemoj da se sekiraš, važno je učestvovati. Poslaćemo tvojoj ženi pohvalu.
___________________________________________________________________
-Jao, kako me sve boli, rašrafili su me samo tako!
-Neka, neka, možda ne znaš sam da udaraš, ali znaš da primaš udarce, dok su te devetali, tako su se izmorili, na kraju smo ih nas trojica skroz preradili. Važno je učestvovati.
-Da, kao vaš štit, lepo bogami.

Komentari

Баш фино срочено. +

Лепо примећено, него некад је и имало смисла јер је властелин нудио одморишта, станове, велике плате и брзе пензије. Данас ценим да се даје исто, а добија пенис?
Свакако плус овде :*

Ео и ја да се јавим док имаш комп коткуће :) ♥

Neko je popravio komp. lololo
+++ na defku

Nisam! U stvari, popravila sam punjač, kad se vratim u BG, videćemo da li radi, ovo je tatin, na njemu mogu samo uveče da budem jer radi neki naučni rad, on i njegove matematike... Ja smem samo ♥Šerloka♥ da gledam. :)