Prijava
 1.    

  Veliki

  Izraz za starije kada smo bili deca.

  -Hoćemo da igramo fudbal na terenu ?
  -Ne možemo, igraju veliki.

 2.    

  Veliki

  Ne može svako da bude Veliki. Da bi bio Veliki, moraš ostale da ostaviš daleko iza sebe. Da na tabeli budeš prvo ti, pa 6 mesta prazno, pa svi ostali. Moraš u svojoj disciplini biti nenadjebivi kralj, kome ostali ne mogu ni da prismrde. Tada, u tebe gledaju kao u Boga, i zovu te Velikim, garantujući na taj način da će tvoje ime ostati upisano u stranicama istorije, i da će se pominjati još dugo dugo, čak i posle tvoje smrti. Veliki se ne postaje, Veliki se radja.

  ...a evo kako je to izgledalo kada se Veliki Maradona vratio na Bombonjeru.

 3.    

  Veliki

  To je cesto upotrebljavana rec za nesto sto nije ni malo a ni srednje velicine,a nije ni preterano ogromno.Koristi se u raznim zivotnim situacijama kada treba da se odredi validnost necega sto nije ni male a ni srednje velicine.

  Istorija je uciteljica zivota i kao takva nam je omogucila da preko nje saznamo da je nadimak jednog,sada vec slobodno mozemo reci, velikog osvajaca bio bas taj.Njegovo pravo ime bilo je Aleksandar Makedonski,ali je za prijatelje istorije bio Veliki.Neki putnicki trgovci iz Mesopotamije za njega su cesto koristili izraz Colinus Farelije,sto znaci biti velik i po njemu je snimljen istoimeni film gdje glavnu ulogu tumaci bas Colin Farel.