Prijava
 1.    

  Veltšmerc

  Veltšmerc koji osećam razdire mi grudi. Na trenutak. Dođe ponekad nepozvan, a onda moram da pržim jaja na oko. Jebi ga, nema se vremena. Na kraju ko jebe gladnu decu Afrike i činjenicu da sinovi i udovice idioti raspolažu bogatsvom celog čovečanstva. Zapravo, oni ga samo koriste, raspolaganje je za njih težak mentalni posao koji generiše mnoga radna mesta za školovane budale. Dok deca svud po svetu umiru od boleštija za koje ne postoje lekovi jer bi bili previše jeftini i farmaceutske kompanije u tome ne vide profit na duže staze. Lakše je prodavati skupe lekove bogatijima ili ljudima koji žive u stabilnijim zemljama, a opet i sa tim lekovim koji samo ublažavaju posledice bolesti ishod često bude isti. Ako ne verujete pitajte Džobsa. I onako nas ima mnogo, a globalni rat je prevaziđen.

  Na trenutak vas možda i zaboli čeoni režanj dok gledate ljude koji nisu imali priliku da se obrazuju, kako rade teške poslove za male novce, dok se neko bahanališe po Monte Karlu i ima 120 automobila u garaži. Ne dozvolite da vas uhvati letargija argumenta ono što je oduvek, opravdano je i svakome po zasluzi, radi pa zaradi. Probajte da se isčašite iz ovog društva i vremena, da sagledate stvari nekim drugim očima, objektivnijim, ne subjektivnošću autoriteta, već vašim rođenim očima, ali onim sitnijim ispražnjenim od iskustvene sadržine postmodernizma. Pogledajte dve slike, ne morate daleko da odlutate, pogledajte Paris Hilton sa blagom retardacijom izazvanom okolinom i okolnostima u kojim živi, vidite da li se njeno kučence kupa u čokoladi i pronađite malo dete koje nema ni vodu za piće. Kaligulini konji su opet u modi, a ove dve scene su slika našeg doba. Dobro i ajfon sa crnim florom. Njega nemojte gubiti iz vida, a možda te dve slike upravo gledate na njemu, boli vas tuki da zamišljate. Onda zapitajte sebe da li je to dobro. Postavite etiku na noge detinje i neka vas zaboli.

  Dece budućnosti će se najviše smejati nacionalizmu, ako ih isti predhono ne ubije. Ako se dublje promisli koliko je isti besmislen shvatićete da je ovaj svet samo dvogodišnje dete srednjeg veka kojeg roditelji ozbiljno zapostavljaju i kojem neće biti stvoreni adekvatni uslovi za pravilan razvoj. Potencijalni delikvent sa neverovatnim još potecijalnijim genijem, koji će na kraju dovesti do super zločina. A možda i neće, možda roditelji prestanu da budu rasipnici, da se iglaju dok im se dete igra, možda ćale prestane da banči po kafanama, možda majka prestane da se kurva, možda nađu i posao, možda se i opamete. Možda.

  Meni su jaja na oko odlično ispala. Reš pečena.