Prijava
 1.    

  Verglanje

  Zagrevanje za plač kod jako male dece. Klinci do četvrte godine imaju taj karakterističan poluplač, koji se razvije u pravo kmečanje brzinom kojom Jovan Memedović obrsti seljacima zimnicu, ako to već mama i tajo ne spreče mekom rukom i umirujućim rečima. Neophodno je vergl sprečiti dok ne ukreše, jer ako ukreše ugasio si ga. Dakle, potomak je pao i lupio koleno o stepenik? Uzimaj u ruke i udri zli stepenik, ako nećeš da pusti sirenu.*

  *Ako si trve old skul roditelj, onda pusti đubre da plače, ili mu zapuši usta poparom.

  A: Ljubo, 'ajde uzmi malog u ruke malo, počeo je da vergla.
  B: Nije, ne čuj... Aha, evo ga.
  A: Majčinski instinkt, šta da ti kažem.
  B: Pa šta sad vergla koji kurac, niti je pao, niti je bolestan, niti mu šta fali? Lepo je Ljubomir govorio da dete treba da se bije od šes' meseci do tri godine, posle nema reč da ti kaže dok ne krene u vojsku, ali neeee, nemoj Ljubo po glavi nije srasla fontanela, nemoj Ljubo krivično delo nasilja u porodici, nemoj Ljubo vratiću se kod mojih MRRRRRRŠ JEBEM TI MAJČINSKI INSTINKT DA TI JEBEM!

 2.    

  Verglanje

  Izraz koji u niškom slengu označava nedozvoljenu tehniku igranja stonog fudbala. Verglanje podrazumeva nekontrolisano okretanje ručice oko sopstvene ose prilikom 'šuta' na protivnički gol, pri čemu igrač ne ograničava spinovanje ručice na, konvencijom utvrđenih, 180 stepeni, već ista načini i nekoliko punih krugova u okretanju.
  Sinonimi su i roštiljanje i krunjenje.

  - toooo, 3:2, plaćate pljesku u Pikant
  - ne seri, brate, verglao si kod zadnjeg gola

 3.    

  Verglanje

  To je kad su vam pluća puna šlajma, a kašljete ko alanser od Juga.

  U bre čoveče al si zaverglo, idi pljuni to!

 4.    

  verglanje

  Okretanje kljuca u krajnji polozaj radi paljenja motora kod motornih vozila. Kako je dosla zima i sa njom otezano paljenje, verglanje traje vremenski duze nego obicno. Jutarnji mrazevi jos vise otezavaju stvari pa se cesto verglanje obavlja dok se ne iscrpe sva snaga akumulatora. Za posledicu ima razbijenje sna kod celog komsiluka u 5 sati ujutru. Kada se kao i prethodnog dana potrosi ceo akumulator, zamole se 2 slucajna prolaznika da guraju. Auto se upali na gurku, stigne se na posao a akumulator se u toku voznje napuni tako da covek moze da vergla i sutra ujutru i probudi vas.

  Ako planirate da dremnete popodne, otpisite i to - tad ce neko da testerise drva....

 5.    

  Verglanje

  Besumučno pričanje bez poente. Neki bi ga čak okarakterisali i kao smaranje.

  - Odem ti ja juče do radnje po hleb, mleko i neke gluposti, i snimim na desetak metara od mene babu na pešačkom. Prosula se k'o pička. Ja kren'o da vrištim tamo na sred ulice, iskrivio sam se. Kad ono nailazi murkan, pritrčava u pomoć babi da je podigne i spade mu kapa, a ja 'oću da..
  - E, aj ne verglaj više, leba ti.

 6.    

  verglanje

  Proces fizicke aktivnosti kada das bas sve od sebe, a bukvalno nista ne postizes.

  vozac bicikla vs. jak kontra-vetar

 7.    

  Verglanje

  Pokušaj čoveka koji muca da izgovori složenu rečenicu.

  Mucavac: A-a-a-aleksandre d-d-d-dodaj mi t-t-taj.......
  Aleksandar: Dobro nemoj tu da mi verglaš, pokaži mi šta želiš da ti dodam.

 8.    

  Verglanje

  Stenjanje pre orgazma.

  Ljubinko: Ah!
  Ljubinka: Oh!
  Ljubinko: Ah!
  Ljubinka: Oh oh oh!
  Ljubinko: Ajde ajde, sastavi!
  Ljubinka: Ohhh, oh, oh, ooooh!
  Ljubinko: To to to, ooohoho!
  Ljubinka: Uffff, oh, oh oh...ooooh...
  Posle pola sata upornosti.
  Ljubinko: A bre Ljubinka ti ko moj Stojadin, tako i on jutri, vergla, vergla a nikako da sastavi.
  Ljubinka: Još malo...
  Ljubinko: Pfffff, ajde!

 9.    

  Verglanje

  Ono što radiš ujurtu, dok jebeš sve po spisku "Philip Morris"-u, tj. kad' se zakašlješ kvalitetno i samo malkice ti fali da upališ.

  1-st
  E, jebem li ti sve iz bašte Kolumbo, kad te đavo u guzicu bockao da tražiš tu Ameriku, a mene jeb'o duvan i onaj ko napravi cigaretu, kad sam, konj, sinoć zadimio k'o pocepan šporet. E, verglaj dečko, ili upali na guranje, pa onda do kioska... kupi paklicu, koja će uz malo restrikcije, potrajati do kraja radnog vremena.
  2-nd
  - Komšija, prehladili ste!?... hladno je vreme, a ne pazimo se dovoljno... jbg.
  - Da, da, hladno je. Vidim po bateriji... jenjava udarna snaga... da je u malo boljem stanju, upalio bih iz prve! Evo, već treći pokušaj verglanja... i ništa!