Prijava
 1.    

  Vezuje pojas na zadnjem sedištu

  Hipster. Osoba odsutna od sadašnjosti. Plašljivko. Na prvom mestu joj je sigurnost. Bira teži teži put izbegavajući uživanje i život.

  Kao klinac se nije igrao sa ostalom decom već je imao svog zamišljenog druga. Umesto bukvara i azbuke, učio je polinome, kosinuse, i ostale operacije. Svaki dan čita novine, a omiljena rubrika mu je politika. Nosi naočare dioptrije velike ko tapirov kurac. Veliki poznavalac teorije nuklerne fizike i hemije, izvođač radova u elektrani, modni dizajner italijana Romeo Sišiga, profesor na Megatrendu. Zadnji put je potrčao kad je hteo da dočara kretanje atoma. Svake nedelje ide na kontrole. Zube pere četiri puta dnevno, posle svakog obroka. Doručukuje, ruča, užina i večera svaki put na vreme. Hranu jede isključivo sa puno proteina i sa malo glutena i ostalih zaslađivača jer je dijabetičar. Leži u devet, ustaje u šest. Umesto kondoma u torbi drži pumpice za astmu i pozlaćenu olovku sa blokčetom. Ne skida naočare kao ni odelo koje nosi svaki dan. Ne prati nijedan sport, već samo Da Vinčije kanal slikarstva, i to kad ima slobodnog vremena. Brije se čim mu izađu prve dlačice. Drugove nema, kao ni ljubav, jer ga to ne zanima. Ne zna šta su cigarete i alkohol i oružje. Srednje ime mu je Šosi Getfe.

  Sve u svemu, hipster. Jebeni hipster. Statista .

  - Profesore Miroljube Kovačeviću, da ste videli slučajno na internetu video snimak pevači..
  - Internet, muzika šta je to? Hm, da nije to možda slučajno povezano sa subaritmetičkim spiralnim okretanjem vodonika sa sumporom?
  - E jeste... To sam mislio...
  - (dodaje drugi student ovom prvom): batice, čovek vezuje pojas na zadnjem sedištu.. Vi'š da je prolupao.. Piše penkalom dileja..