Prijava
 1.    

  Viđenije glave

  Osnova za pravljenje Ćele kule.

 2.    

  Viđenije glave

  Sintagma koja je preteča reči elita, korišćena u vremenima kad pašu i subašu nisi mogao da vidiš samo na televiziji u udarnom terminu, nego i uživo nekoliko puta godišnje kad bi ti upali na gajbu da pokupe harač ili pak muško dete i usput ti siluju sve žensko.
  Viđenije glave su bili poznati trgovci, retki pismeni ljudi, takođe i hajduci, uskoci i ostala kriminalna bagra. Dakle, nešto slično onima koji danas sede u raznim upravnim odborima ili stoje u senci iza onih kojima je u opisu radnog mesta da žuljaju bulju ceo dan, čitaju novine, svađaju se i gledaju žbun na glavi Lidije Vukićević u zbornici one velike zgrade na Trgu Nikole Pašića.

  1804. godina, Otomanska imperija
  -Slušaj, Jusufe, da mi skupiš sve viđenije srpske glave, mnogo mi se kurče u poslednje vreme, traže da ubacimo i srpske serije na Prvu tursku televiziju. Nije im ovo demokratska država, majku im kaursku jebem!
  -Jes, jebo ih Sveti Savo, ne može to tako! Sad ću ja da im se najebem majke, da im pokažem đe se telad vežu!

  Nakon pokolja srpskih glavešina i odbijanja da se uvedu Pavićeve serije i filmovi rađeni po događajima iz zbirke pesama "Crven ban", koji bi se puštali posle ponoći, narod se diže i osmanlijama jebe majku agresorsku.
  ________________________________________________________________________
  2012. godina, nezavisna republika Srbija
  -Ivice, da mi skupiš svu ovu stoku što sebe naziva elitom. Ja da obavim neke informativne razgovore. Jesu one kule i gradove digli od plate?!
  -'Oću, Aco, ali da izbrišeš onih sto diskova. Sa Šarićem ono, znaš na šta mislim...
  -Dobro, Ivice, šta si se preznojio k'o pubertetlija kad vidi pičku preklapaču.
  -Aj, zajebavaj me i ti sad, šta ću kad ih volim rundave.