Prijava
 1.    

  Vlade Đurović

  Vlade Đurović je košarkaški stručnjak koji je konsultant u svim emisijama. On je večiti pesimista, on je samokritičan, nikada ne trči pred rudu, jednostavno zna da ne postoji savršenstvo. Da naiđe na ribu sa savršenim proporcijama, on bi rekao da je pre tri godine imala karijes na trojci, ali čovek je jednostavno perfekcionista.

  - Vlade, prošli smo u drugu fazu i preneli četiri boda. Vaše mišljenje?
  - Pa, jesmo mi prošli u drugu fazu, ali postavlja se pitanje kako smo mi to učinili. Ukoliko ponovimo greške iz prethodnih utakmica, crno nam se piše!
  ..........................................................................................
  - Vlade, nakon pobede nad Francuzima, mi smo prvi u grupi i idemo na Finsku u četvrtfinalu.
  - Jesmo mi dobili Francuze, ja to ne mogu da osporim, ali Parker nije kao što je nekad bio, a ne igra im ni fenomenalni centar Noa iz Čikago Bulsa. Ne bih ja naše momke dizao u nebesa, Finci su veoma neugodni!
  ...........................................................................................
  - Vlade, ja ne mogu da dođem do daha od uzbuđenja, Srbija je prvak Evropeeeeeeeeeeeeee. Dajte šampanjaaaaaaaaaaaaac!
  - Nismo igrali dobro, ali važno je da smo pobedili. Ali ono najvažnije, a to je Svetsko prvenstvo tek predstoji. Nemojte da mi sipate taj šampanjac, ne pijem alkohol.

 2.    

  Vlade Đurović

  Brkati serator koji na RTS komentariše utakmce košarkaške reprezentacije Srbije. Sinonim za generala posle bitke i čoveka koji voli da se pravi pametan posle tudjih grešaka.

  Jeste čuli što su izboli dečka u gradskom prevozu? Zajebao se. Ušao u Partizanovom dresu u autobus pun Zvezdinih navijača.

  Vlade Đurović :" Hm, pazite... Velika greška je napravljena kada je taj mladić ušao u autobus jer po mom stručnom mišljenju, nikako ne valja ulaziti u Partizanovom dresu u autobus koji je pun Zvezdinih navijača naoružanih noževima".

  _____________________________________________________________________

  - Juče sam se usrao u gaće.
  - Zašto nisi pošao na vreme?
  - Puši mi kurac, jebo te Vlade Đurović!

 3.    

  Vlade Đurović

  Veliki košarkaški stručnjak (u primeru VKS), eminentni trener i košarkaški bard. Čovek sa dužim radnim stažom u foteljama RTS-ovog studija nego na klupama klubova. Šuška se da polaže pravo na čajnu kuhinju RTS-a, usled vremena provedenog u njoj. Prepoznatljiv po mladežima, brkovima i izgovaranju prezimena TeoDOsić. Inventar nacionalne televizije.

  Urednik sportskog programa RTS-a (USPRTS): Šare, koga planiraš kao stručne konsultante u toku trajanja Svetskog?
  SŠ: U grupi će na svakom osim na meču u nedelju biti u studiju VKS, a za nedeljni meč pregovaram sa Milovanom Stepandićem.
  USPRTS: Što nema Đurovića u nedelju? Ima obaveze?
  SŠ: Aham, obavlja nedeljni ritual kupanja.
  USPRTS: Jesi se dogovorio sa njima o naknadi, ili si opet ostavio meni?
  SŠ: Sa VKS je bilo lako, traži po prenosu pola vekne 'leba i slamaricu u ćošku studija, ako se slažete, ali sa Stepandićem imam problema. Traži 2 litre vinjaka.
  USPRTS: Pa daj mu, ali posle prenosa.
  SŠ: Nestalo šefe. Još kad je Isinbajeva najavila povratak atletici su sva 4 vinjaka isparila, otprilike se poklopilo sa nestankom Duška Koraća.
  USPRTS: Moramo se snalaziti onda, Stepandić otpada. A Mirko Ocokoljić?
  SŠ: Nemojte njega šefe, hrče mnogo kad zadrema.
  USPRTS: Ubacićemo fikus jedan i nacrtati mu brkove. Snimićemo VKS kako govori TeoDosić i niko neće primetiti razliku. Gde mi je Strajnić?
  PS: Vučiću pederu!
  USPRTS: !?!
  SŠ: !?!
  PS: Oprostite momci, izlete mi.
  USPRTS: Je li, je l' ti ono beše gajiš cveće? Donesi fikus jedan u nedelju u studio.
  PS: Šefe nemam, ja samo hrizanteme i karanfile gajim. Pitajte Acu Engleza.
  USPRTS: Gde je on? Aco?
  AE: Jer ko sam ja?
  USPRTS: Nabavi nam fikus jedan za nedelju, frka je.
  AE: Interesantna je činjenica da je fikus, latinskog naziva Ficus elastica, biljka poreklom iz tropskih krajeva, a botanički je srodan sa običnom smokvom. Naime, nakon II Svetskog rata, fikus iz godine u godinu postaje najtraženija sobna biljka!
  SŠ: Jebeš ovo, odo po Memedovića pa u Sibir.
  USPRTS: Fikus otpada. Nabavite mi bure i kupku, opraćemo VKS u toku prenosa, mora biti tu i u nedelju, nemamo zamenu. Ponesite i žičanu četku za brkove.

 4.    

  Vlade Đurović

  Jedini čovek u Srbiji koji ima nešto da kaže o košarci. Barem, taj bi odgovor dobili ako bi to pitali ljude koji uređuju sportski deo RTS-a. Nema veze što barem u košarci imamo legende, ljude koji su ostavili dubok trag u svetskoj košarci, ali kad treba da se čuje mišljenje ne poziva se niko od njih već Vlade Đurović.

  E sad, čoveku svaka čast, on dođe, odgovori šta ga pitaju, od njega i ima šta pametno da se čuje ali sudeći po mišljenju stručnjaka pomenutog RTS-a, izgleda niko sem njega nema šta da kaže. Bilo da je Olimpijada, Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo više ćemo gledati njega nego utakmice. A kako statistika kaže češće se pojavljuje od voditelja emisije u kojima gostuje jer on je jelte jedan a voditelja je dvojica pa se menjaju.

  - Brate je l moguće da su opet doveli Vladea, Vladeta? I prošlog septembra, na Evropskom, nije izbijao iz studija, kao da je zaposlen.

  - Izgleda da ima plaćen smeštaj kod domara u RTS-u. A ko će ga znati možda i platu prima iz državnog budžeta?

  - Ako nastave ovako imaće više pojavljivanja nego Mala nevesta epizoda. A možda i sudiju Milana Karadžić prestigne i njegovih 2000 pojavljivanja u fudbalskim emisijama.