Prijava
 1.    

  Vlajna

  Svaka devojka iz vlaškog kraja (Negotin i šira okolina), bilo da je ona Srpkinja ili ne. Ako je iz tog kraja onda je sigurno Vlajna i zna pomalo da se služi vlaškom mađijom.

  Uvek se muškima kaže, kada idu ili samo prolaze kroj taj kraj, da se paze mladih Vlajni. Kažu da su opasne i da lako zalude mušku glavu (znate vi koju). Da l' mađijom, da l' svojom jedrošću, al' zalude tol'ko da ne znaš 'de biješ. Ustvari, znaš - al' ko će sad da brine o tome.

 2.    

  Vlajna

  Baba iz predela Homoljskih planina . Visine su maksimalno 150 santima,obično udate za nekog Vlaha od dva metra. Poznate su po veštini Vlaške mađije .
  Svaka Vlajna ima tri stadijuma.

  1. ''Pastirica kose plave''
  Vlajna od 15-30 godina. Plavokosa lepotica koja se dobro sporazumeva srpskim jezikom mada se kod nekih oseti uticaj rumunsko-tračanskog dijalekta . Uglavnom magnet za muški pol, pogotovo za šumadince.

  2. Gastarbajterski zonfić
  Vlajna od 40-55 godina. Počinje furanje kratkih frizura koje su najčešće u bojoj slonove kosti ili trula višnja. Interesuje se za svoj rodni kraj i baštu.

  3.Babetine - baš Vlajne
  Standard . Znači babe koje su oguglale svoj zanat. Bave se Vlaškom mađijom, naplaćuju ljudima svoje usluge i tako zarađuju nešto novca, koji čuvaju u svileno maramče. Klasična odevna kombinacija - Crna uniforma ili raznobojno - da tera satane i akrepe. Obavezan parfem od belog luka i venac vezene ljute paprike oko vrata,neka se nađe.

  -Brate šta je ono crno tamo u ćošku,samo mu oči sjaje?!
  -Ma to moja baba donela sira,znaš da mi je keva od Vlaške strane.