Prijava
 1.    

  Vlatko Stefanovski

  Mitsko biće. Često se pojavljuje u legendama slavenskih muzičara koji ga smatraju polu-bogom. Plod vanbračne ljubavi indijskog božanstva Šive i putujućeg prilepskog muzičara. Sa bendom Leb i Sol je snimio trinaest albuma za trinaest godina (majka mu je bila boginja plodnosti).

  Evo samo par legendi o Vlatku Stefanovskom kao primer:

  Kada je Eric Clapton primao nagradu za najboljeg gitaristu svih vremena izjavio je:
  "Nerado primam ovu nagradu jer ona ne pripada meni,ona pripada jednom muzičaru sa Balkana. Vlatko, brate, izvini!"

  ----------------------------------------

  Dok je Vangelis pisao muziku za film "Vatrene Kočije" imao je velikih problema oko komponovanja teme za scenu u kojoj glavni lik trči kroz šumu. Posle nekoliko neprospavanih noći, nazvao je Vlatka i pitao ga:
  "Je li, Vlatko, kako se ono beše gradi Gmaj9sus4?"

  ----------------------------------------

  Jednom je Vlatko ušao u prodavnicu gitara. Vlasnik prodavnice je bio Steve Vai. Vlatko je uzeo jednu od gitara i počeo da prebira po žicama. Kada je završio maestralnu solažu hteo je da vrati gitaru na stalak ali mu je Steve Vai rekao:
  "Ne, Vlatko, zadrži je, poklanjam ti tu gitaru. Poklanjam ti sve gitare. Evo, uzmi i moju košulju i ove jebačke kožne pantalone."

 2.    

  Vlatko Stefanovski

  Bog je stvarao svijet. Svakome dade ponesto. Odluci da malo baci pogled na Juzne Slovene nakon dugo godina. Pogleda , vidje hrpu odmetnika koja se selila iz Poljske ka Balkanu. Pa izrece :
  - Srbi , vi cete dobiti Nikolu Teslu , najboljeg fizicara svijeta.
  - Hrvati , vi cete dobiti Dubrovnik , najljepsi grad na svijetu.
  - Bosnjaci , vi cete dobiti Kusturicu , najboljeg rezisera na svijetu.
  - Slovenci , vi cete dobiti najbolje banke na svijetu.
  - Crnogorci , vi cete dobiti najmanju drzavu na svijetu koja nikada nece izgubiti nezavisnost.
  - Makedonci , vi cete dobiti Vlatka Stefanovskog , najboljeg gitaristu na svijetu.

  Muzicki opus Vlatka Stefanovskog se ne definise jer je rijeci ne mogu pretociti muziku. Vlatko Stefanovski je tehnicki najpotkovaniji balkanski i evropski gitarista. U svijetu je medju prva tri. Makedonska izvorna muzika je jako slozena sa puno neparnih ritmova koje je jako tesko pratiti na bilo kom instrumentu. Istovremeno , ona ima ima crnogorsku epiku,srpsku brzinu i bosanski sevdah. Zato je najkompletnija. Vlatko vec decenijama makedonski izvorni hardcore pretvara u plavetnilo makedonskog neba i sonce koje sija svaki dan. Njegova muzika stvara kuilturni krug koji dokazuje da Makedonija nije Grcka i da je makedonska kultura i ljepsa i veca od novogrcke posthelnske kulture. Njegove solaze pretvaraju makedonske planine u ravnice a makedonski jezik je nepotreban jer Vlatko prica solo dionicama. Osim toga , Vlatko gostuje po Evropi sa jednom akusticnom gitarom i stvara cudo.
  Vlatko Stefanovski , one and only....

 3.    

  Vlatko Stefanovski

  1231212 1231212 1231212