Prijava
   

Voz

Čovek, u velikoj meri nesvestan toga. U većini slučajeva, namerno nesvestan, vodjen starom mudoršću ''što manje dijete znaš, to si manje nesretan''. Živiš život punim plućima, i on je tako raznolik.. Prc, stoj tu. Nije tako. Ko je pisao ovo?

Ti si voz, prijatelju, teretnjak, i pičiš po šinama. Nisi terenac, koji vozi uz masnu banderu ako mu se hoće - samo zato jer mu se može. Biti terenac je retkost i ultra user života. Ne, ti si teretnjak. Na tebe je natovareno grdilo bitnih stvari i još 20x više onih nebitnih, koje često zakače onu kočincu u slučaju opasnosti, pa se ti negde u sred neke vukojebine zakucaš sa mozgom i zapitaš šta koji kurac ti tu opšte i radiš.

Šine, sine, su tvoj život. Ti upravljaš lokomotivom, istina, staješ, kočiš, kupiš nove ljude, izbacuješ neke stare i sve to, naravno, ti si gazda lokomotive. Ali ne i puta.
Probaj da skreneš put na svoju ruku, iskoči iz šina, i šta? Ili zatvor ili prerani grob.
Ti samo utičeš na brzinu, ne i na svoj put, njega ti je već neko postavio.

U odličnom si voznom stanju, nema šta. Ali i tebi će doći kraj, a kad dodje, neće biti neke velike fešte. Zameniće te sa lokomotivom vrlo sličnog kova i kvaliteta, koja će samo nastaviti gde si ti stao, ništa novo, niti posebno. Ali hej, svako je ipak nezamenljiv makar nekome, zar ne?

Nisi terenac, lokomotiva si. Ali ako si već dobio tu ulogu, najebi im se majke u njoj, da pošteno zaslužiš dobar broj uzdaha i po koju iskrenu suzu svih ljudi koji su došli u kontakt sa tobom. Da se zna da si išao, kao i mnogi drugi, po jednoj prostoj liniji samo u jednom smeru, ali da si, samo i jedino ti, to radio na sasvim drugi način, o kome će neko ipak nekad prozboriti koju, umesto da ga samo zabole.

Komentari

Probaj da skreneš put na svoju ruku, iskoči iz šina, i šta? Ili zatvor ili prerani grob.
Ti samo utičeš na brzinu, ne i na svoj put, njega ti je već neko postavio.

za ovo je krivo društvo,jer nam je nametnulo jedini vid života kao ovaj,ali nije tačno,kada malo razmisliš ne moraš tako da postojiš....odlična defka,jebi skor....+