Prijava
   

Vozač

Osoba koja doveze udaljenu rodbinu, koja nema svoj auto ili im je auto u kvaru. Vama naravno neće javiti da dovode vozača. Vi naravno nećete ostaviti čoveka celu svadbu da čeka u kolima.
Izgleda kao česki limar izgoreo na jadranskom suncu. Samo sto je crvenilo lice nastalo iritacijom kože koja nije naviknuta na brijanje. Obavezno nosi maksare, nove farmerke, izlizani duks i nikada ne skida koznu jaknu. Ruke mu krase, tamne naocare, mobilni telefon i kljucevi od auta.
Prvih sat vremena svadbe je mnogo fini, samo sedi i smeska se. Jedno metar iza porodice koju je dovezao, i on čestita svadbu od svega srca domaćinu koji preko posebnog organa prima čestitku.
Kako svadba odmiče, nemirni duh vozača shvata da ga ovde niko nepoznaje i da može da pravi budalu od sebe. Pošto složi prvi bokalčić vinjaka uz supu pridružuje se kumu i kumi za mladenačkim stolom, a u zreloj fazi svadbe drži muziku bar jedno sat vremena.
Za kraj svadbe ljubi domaćina i kumi ga da mu dođe u njegovu sledeću svadbu. Njega onesvešćenog i auto će kući odvoze ljudi koje je on trebao da odveze kući.

Komentari

Doveo sam i ja jednom vozača na neku slavu, moj vozač doduše nema crveno lice od iritacije već od prekomerne ljubavi prema kapljici. Nazad je vozio takođe on jer smo se složili da je bolje da uvate njega pijanog nego mene i pijanog i bez dozvole.