Prijava
   

Vozila GSP-a

Vozila GSP-a koja se mogu videti na beogradskim ulicama

1. JAPANAC - najnoviji tip autobusa, najcesce oblepljen reklamom (najlakse prepoznat sa velikim digitalnim prikazom linije/broja) kojem nista ne fali => cak ni klima
2. KABRIOLET - autobus starije proizvodnje kojem su otkazali i prozori i vrata, u kojem je zimi hladnije nego napolju (lako se prepoznaje po zutoj boji, bez reklama, i bez digitalnog prikaza linije/broja)
3. BELAC - autobus bez zgloba/harmonike koji je uvek u dobrom stanju ali postavljen na linijama gde autobusi idu na 15+ minuta (a imaju 2 monitora na kojima mogu da se citaju zanimljivosti koje se pamte lakse nego vecina gradiva iz pojedinih predmeta)
4. AMORTIZER - autobus kojem su na najcesce desnoj strani otkazali amortizeri cineci desni zid autobusa za 20-40cm nizim takodje cineci ovaj autobus najzanimljivijim za voznju (proklizavanja, padovi, cimanje po krivinama itd...)
5. KLASIK - autobus koji je najcesce vidjen.. ima reklamu, digitalni prikaz linije/broja.. a nema klimu i cesto se kvari (a jednom u destet jedna vrata zablokiraju)
6. DRNDAVAC - autobus najcesce tipa kao kod broja 4 kojem motor koji se nalazi u prednjem delu autobusa proizvodi vibracije i zvukove dovoljno jake da ometaju normalan razgovor (kako preko telefona tako i licem u lice) dok vibracije ometaju kako matorce tako i ostale koji su srecni sto su nasli slobodno mesto busu.
7. TROVRAT - autobus retko vidjen ali lako prepoznatljiv po nedostatku vrata koja bi trebalo da su cetvrta po redu.
8. ZELENJAK - autobus kojih ima desetak u celom Beogradu, a ne funkcionise na klasicnim gorivima pa samim tim ne moze da pogusi prolaznike kao sto neki autobusi mogu
9. kod tramvaja se mogu prepoznati tri vrste:
SINGL-jedan "vagon"
DOUBLE dva pozvezana "vagona" i
ZELENJAK koji se odlikuje po zelenoj boji, zadnjemo delu koji je manji od prednjeg i manuelnom otvaranju vrata (posebno interakciji manuelnog otvaranja vrata i ljudi koji ne znaju za taj sistem)
10. kod trolejbusa se takodje mogu prepoznati tri vrste:
NOVI - trolejbusi koji su se pojavili na ulicama Beograda nedavno (bez ikakvih zamerki na tu vrstu)
STARIJI - trolejbusi kojima je klimatizacija otkazala a sve cesce krece i ostalo da otkazuje)
KRNTIJE - trolejbus koji je toliko razdrndan da je postao preglasan krecuci se samo po ravnom putu (da ne zamisljamo situaciju u kojoj se nadje lezeci) i koji cesto gubi kontakt sa snabdevanjem strujom i samim tim blokira kretanje NOVIH trolejbusa u kojem se najcesce nalazim ja!