Prijava
 1.    

  Vračara

  Osoba ženskog pola,kod koje nije sramota ići,za razliku od psihologa i psihijatra!!!

  -kakva ti je to bradavica?idi kod stanojlovke da ti izbaja!!!

 2.    

  Vračara

  Opis devojke koja nema dodirnih tačaka sa umerenošću prilikom "doterivanja". Ona sija. Bukvalno! Svaki ikada izmišljen deo nakita je obavezan, prsten na skoro svakom prstu, narukvice do laktova, brojne ogrlice, sada su aktuelne i neke kapice potpuno prekrivene cirkonima ili nekim svetlećim detaljima, kao i one rukavice bez prstiju, kod šminke u obzir dolaze samo dugine boje, svojim izgledom podseća na vračare ili gatare, bar na onu verziju iz filmova (kontam da ove, domaće babe vračare, verovatno ne izgledaju tako, al' ne videh ni jednu, pa vračare zamišljam k'o one na filmu).

  - Brate, ima li gde večeras maskembal?
  - Nema, što?
  - Pa paz' de onu vračaru kod vrata, reko' da nije možda tamo htela.

 3.    

  Vracara

  Devojka koja zivi na Vracaru:D

 4.    

  Vracara

  Postoje svuda,najvise ih ima u timočkoj krajini. To je obično neka baba (87 godina,jedva stoji na nogama). Žive zahvaljujući inteligenciji naših prijatelja i komšija koji veruju sve što im se kaze,pa tako u vodu stavljaju dlake trudne mačke,jedu iznutrice slepog miša,nose bubašvabe kao amajlije,jer će to da im spase brak (ili rasturi tudji,znate ono dabog da komšiji crkla krava)... za te čarobne napitke dobijaju poveću sumu novca (prosečna srpska plata za 4 dana).

 5.    

  Vračara

  Modni stilista sujevernih i lakovernih ljudi.

  Političari, na dan izbora, obavezno se posavetuju sa svojim Ekstra Sensovima koji im daju detaljna uputstva o dres kodu tog dana:
  - Obevezno prvo obuti čarapu na desnu nogu
  - Obući potkušulju naopako
  - Otkinuti 3. dugme odozgo sa košulje
  - Poterati kosu u desnu stranu
  - Zavezati crven končić oko leve ruke
  - Ukrstiti zihenadle i ubaciti ih u levi džep...

 6.    

  vračara

  Svestrano biće koje pruža zadovoljavajuć odgovor radoznalcima na pitanja šta su im spremili Bog, Manitu, Veliko Plavo Nebo, Veliki Gazu i ekipa.
  Ruku na srce, ovdašnje vračare ne imitiraju Gandalfa niti gledaju u kokošije kosti, one prosto obmanjuju mlade snajkice željne saznanja o svom životnom putu. Stručna spremnost jedne vračare jednaka je južnoafričkom crncu šamanu.
  Enterijer vračarine "radne sobe" čine tegle sa mrtvim pacovima zmijama, slepim miševima, raznoraznim karakondžulama i obavezno - crnom mačkom (može i prefarbana bela).

  -Čoveče, šta toliko bazdiš? Jesi se kupao skoro.
  -Ne to je moj amulet. Dala mi Baba Stevka, najprofesionalnija vračara na ovim prostorima. Magareće kopito za deset evra. Kaže, to me štiti zlih uticaja ugašenih nenonskih sijalica.
  -Ti si stvarno magarac...