Prijava
   

Vrata

Predmet, ne, uređaj, ne, sprava, pa nije ni sprava, vrata su ajmo reći mehanizam koji se montira na kuće ili neke druge objekte i koji služi da se ta kuća ili neki drugi objekat načini prolazno ulaznim, odnosno da se može ući i izaći. Vrata se sastoje iz dovratka, praga i samih vrata ili vrata u užem smislu. Vrata u užem smislu imaju bravu kao bitan komponent svoga postojanja. Rukovanjem tom ''bravom'' a brava je obično ručka jedna zvana kvaka (na površini) ali treba reći da je brava i mehanizam brave (sakriven u vratima) dolazi do ulaženja jednog, ajmo reći jezička, koji ulazi u rupu na dovratku i tako se vrata zatvaraju. Što se tiče otvaranja isto je samo jezičak izlazi iz tog ležišta i onda se vrata otvaraju.

Hranislav nije smeo nikad da kaže zatvori ta vrata ili e zatvori bre duva jednostavno bila mu je reč zatvoriti zabranjena za izgovor (o razlozima zabrane drugom prilikom) pa je on morao uvek da koristi varijante i da improvizuje da se snalazi kako zna i ume kao na primer: ej ej vrata, ili ej ej Ratko jesi li nešto zaboravio da uradiš pri izlasku iz kuće, ili ej ej duva bre duva ajde ukloni razlog duvanja razumeš me, ili ajde ta vrata ajde ih znaš već dovedi u pređašnje stanje, ili ajde ajde ta vrata otvori samo suprotno od toga i tako dalje i tako dalje.

Komentari

to je taj stil, a ne neko tamo nepotrebno nasilje u primeru +++

nadam se da su nek stvari
jasnije posle ove definicije

nadam se da je ovo početak jedne divne serije definicija

Pa trebalo bi zaista konačno da se objasne ti neki predmeti

a ko će drugi nego ti

Понављам свој апел (сад већ енергично):

Овом човеку да се оснује катедра за предмет Објашњавање и да му се додели да је води не доживотно, него са неограниченим мандатом, ко што је друг ТиИто владао.

jel čuje tamo neko odgovoran? :P

ne odgovoran bolje reći ''ko je zadužen za to''

Немају слуа.

Da se zatvori wikipedija i niktovu da se otvori paypal da fundiramo ovakve stvari i dajte više ovoga, a manje soraja i stanija.
Ratko, Sidnej

Ja sam uvek mislio da su vrata magična, kako sad ovo? :(

http://vukajlija.com/vrata/225437

Ova rečenica mi je privukla pažnju:

Vrata su korisna stvar u jesen a i u drugim godišnjim dobima i ja mnogo volim vrata jer su korisna.

Deluje mi kao da želiš da potvrdiš utisak kod onih koji su kritički nastrojeni da si i želeo da sve izgleda kao usmeno (usmeno, zbog potenciranja ovog "ajmo reći") izlaganje nekog osnovca. Taj efekat je postignut i bez te rečenice, a svakako mi se ne dopada. Ovakva naracija bi više odgovarala nekoj neobičnijoj stvari, od običnih vrata.

Ta rečenica mi je zanimljiva, jer mi se čini da sam je viđao jako slične ranije kod nekog autora, možda se setim ko je u pitanju.

Imam i tehničkih zamerki, ma koliko da si detaljno prošao skoro kroz sve elemente jednih vrata :)

Ako sam nešto skriveno prevideo, to je zato što sam glup, a ako nisam, moram priznati da me je jedino zaista zaintrigirao razlog zbog kojeg Hranislav ne sme da pominje zatvaranje.

Nadam se da je ovo samo jedan izlet, a ne serija ovakvih definicija ;)

U je ozbiljna analiza ovde, da, ta rečenica za godišnja doba može biti višak, ne uklapa se stilski da kažemo možda je i izbacim nije toliko važna a eto uvukla se

Što se tiče tehničkih detalja verovatno misliš na jednu manje spretnu rečenicu, onu dužu koja objašnjava bravu ali i to se može ispraviti mada, evo a važi i za prethodnu zamerku: iskreno, ovo je stari tekst pronađen pa dopunjen pa sam se podsetio te ideje i zagrejao i bilo mi super da ovako pišem pa nisam baš obraćao pažnju na detalje

Nisi glup, nema tu ničeg mudrog sad, zebancija uspela il ne

Možda bude serija jer sam imao još nekih ideja a i eto nekima se i dopada a možda treba nastaviti i na drugom mestu, videćemo

Daj komarnik, ima potencijala

Samo izvoli ti izvini mislio sam prvo zid da definišem to niko nije

Ma cepaj šta ti se sviđa. Uvek podržavam to da čovek napiše ono što mu je na duši i u tom trenutku zanimljivo, a posebno ako je zajebancija, jer Vukajlija. Kad bi sve definicije bile uniformisane, ovo bi bilo baš dosadno mesto. Zbog vas par - još uvek nije.

Ako dam minus, nema veze, ocene odavno ne znače ništa. I moje definicije ovog meseca, one koje su mi draže, imaju loš skor, a neke pisane ciljano za publiku prolaze dobro.

Jašta, nema tu šta, samo imam utisak da se ponekad misli da prodajem muda za bubrege, a i ako to radim nemam nameru zaista :-P

Ponavljam vukajlija divno mesto za istovar raznih naleta skribomanije od koje i dobro nešto može da ispadne, šteta što više ljudi ne ekaperimentišu samo kad bi ih bilo

Komarnik cu ja definisati, ne dirajte

Mali ker reko da ne dirate ništa dok se on ne vrne

Posto cu ja bas sad da izdefinisem

Vec sam na drugom pasusu, bolje je da odustanes.

Ja već napisao. Čekam da objaviš, pa da te poklopim svojom.

Da objavim "Komarnik"?

Moze, ja cu
Kliše Komarnika i trema u americkoj kinematografiji

Ne ne, svi Komarnik da napišemo!

Puca te nostalgija za takmicenjima awwww

Aj kaja ne seri sreće ti

Ima neki problem??

U čemu je problem Dilane,čemu takvo ponašanje??

Nije čuo za vrata :-P molim vas, pristojno

Nemoj da te obeshrabrim ja ali sto se mene tice minus i glupo do jaja

Pa šta da me obeshrabriš kad nema više pisanja ovde, osim možda revijalno nešto a i dosta je bilo

Pa zato i kazem, vidim da pominjes jos ideja pa sto se mene tice ti samo rokaj ali ovo ne dopadam

Tad još mišljah nije sve gotovo ovde... btw sve ideje prebacio sam na đevđir, na fejsu, pa ko voli eto mu

Legenda kaže da će se vratiti stara Vukajlija onoga dana kada Marko vrati stari nick YeahBatch, i ne samo to, taj čin će pokrenuti lavinu raznih promena, svi ćemo opet početi da jebemo, objašnjavamo, budemo duhoviti na zdrav i prav način, batalićemo pljuge i cirku i okrenuti se pravim vrednostima i sportu

I da, kosmopolita će oboleti od neke zajebane rakčine i riknuće u najgorim mukama