Prijava
 1.    

  Vrdanje

  Najznačajniji evolucijski apdejt u Srba, bogami i najrazvijeniji posle inata. Slobodna procena je da smo stigli do ver. 3143.25beta, trajal verzija ne postoji, lajsens se dobija logovanjem u knjigu rođenih,takozvani JMBG. Tajpikal instalacija do poslednje ćelije. Tačnije, toliko tajpikal da je postalo zaštitni znak snalažljive nam nacije. Toliko je razvijeno da bi Srbin sam sebe siromaha preko para preneo. Ali Srbin će naći druge pare. Zašto ići taktikom vrdanja a ne uraditi nešto konkretno, Srbi znaju zašto.

  Od svojih zapadno-evropskih madafaka kolega može da se razlikuje čak samo po jednoj jedinoj stvari. Oni ovde ne bi imali za 'leba.

  Prozovu vas da odgovarate u osnovnoj, a vama je prva rečenica "Ja ću to onako svojim rečima, mislim ako može", a izuzetno dobro znate da veze nemate o čemu se radi, ni koje su to "vaše" reči a kamoli one prave.

  Vrdanje iz kredita i dugova. Vraćanje u kredite i dugove. Vrdanje iz kredita i dugova. Vraćanje u... Nikada nije dosadno, a Srbi znaju zašto.

  "Samo tetki da odnesem lek",

  "E ćao, Tijana beše, Tijana a ? E Tićo, ma mislio sam na tebe, nego jurnjava neka, nisam stigao da se javim, ali ovih dana, znači obećavam ti...",

  "Mene pitaš ili... ? Nisam čuo ? Ja zakačio tvoja kola ?! Gle bombaš samoubica u sred Srbije, iza tebe !",

  "Sačekaj me do 15. i vraćam sve, života mi, nećeš verovati u kakav sam biznis uš'o, matori biće i za mene i za tebe..." - samo su neki od primera ove široko rasprostranjene karakterne osobine.

 2.    

  Vrdanje

  Može se okarakterisati kao pokušaj saopštavanja neke neprijatne ili nepovoljne vijesti sagovorniku, ali naravno, samo kao pokušaj. Vrdanje je saopštavanje svega onoga što je nebitno za dotični trenutak u nedostatku hrabrosti, lupetanje kojekakvih gluposti umjesto onog jednog kratkog bolnog reza nožem, koji bi ljudi mnogo bolje podnijeli nego konstantno bockanje kašikom.
  Rezultat ovog ponašanja je obično negativan, jer sam čin vrdanja zna da psihički izmori i sam sagovornik tu tešku glavnu vijest, temu dotičnog razgovora, može da shvati kao olakšanje i odmor od naporne psihičke torture. Okolišanje.

  - Tata, jesi vidio onaj novi film, "Parada"? Što ne odete ti i mama da ga pogledate večeras?
  - Ma kakav film, kakvi bakrači, mani to, večeras "Lud, zbunjen, normalan"!
  - Ali, film je super, svi kažu, šta vam fali? Evo, slučajno sam vam kupio karte, nećete valjda dozvoliti da propadnu..
  - Šta je u pitanju?!
  - Pa zar ne mogu iznenaditi svoje roditelje malim znakom pažnje..
  - Govori!
  - Ma, dolazi mi večeras jedna drugarica da učimo, pa znaš...
  - A taaaaaaaako znači, pa šta mi tu vrdaš, reci odmah! Ženooooo, spremaj kokice za večeras, idemo u kino!

 3.    

  Vrdanje

  Delimično izbegavanje obaveza.

  Vrda k'o kurva od debelog kurca!